Z 1,75 promila trčil v parkiran avto

Za dva voznika, ki sta konec tedna pregloboko pogledala v kozarec, se je vztrajanje za volanom slabo končalo. Eden je ostal brez avta, drugi pa začasno brez vozniškega dovoljenja.

Fotografija je simbolična Foto: Reuters
Fotografija je simbolična Foto: Reuters

PRIMORSKA > V nedeljo nekaj po 21. uri je nekdo na Kozlovičevi ulici v Kopru s kombijem trčil v parkiran avto in pobegnil. Policisti so kombi z voznikom vred izsledili na parkirišču na Krožni cesti. Vozniku, 47-letnemu Koprčanu, so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,84 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oziroma 1,75 promila. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo napisali obdolžilni predlog.

Bistveno več, 1,62 miligrama alkohola oziroma 3,37 promila, je napihal 54-letni Kranjčan, ki so ga policisti v soboto popoldne ustavili na Kozini. Da je bila mera polna, tudi vozniškega dovoljenja nima več, zato so mu zasegli vozilo. Čaka ga obdolžilni predlog. Njegovemu sopotniku pa so zasegli deset gramov marihuane. Proti njemu bodo uvedli prekrškovni postopek. Brez avta je v Postojni ostal 35-letni voznik, ki sicer ni napihal, je pa vozil brez vozniškega dovoljenja.

V prostorih za pridržanje je v soboto zvečer končala tudi ruska državljanka, ki pa, na srečo, ni ogrožala prometa. Policiste so iz turistične ambulante najprej obvestili, da so posredovali v Portorožu, kjer je zaradi alkohola obležala Rusinja. Odpeljali so jo v izolsko bolnišnico, kjer pa je razgrajala. Preostanek noči je preživela v policijskih prostorih. SK


Najbolj brano