Vzela mu je ključe avta

V nedeljo zjutraj je pijan 33-letnik v Sežani trčil v dva parkirana avta, lastnica enega pa mu je, še preden je uspel zbežati, izpod volana vzela ključe. Tako je počakal policiste, ki so ga preizkusili z alkotestom in kaznovali.

Fotografija je simbolična. Foto: Pu Murska Sobota
Fotografija je simbolična. Foto: Pu Murska Sobota

SEŽANA > Dogodek se je pripetil v nedeljo dvajset minut pred peto uro zjutraj na avtobusni postaji v Sežani. Vidno pijani moški se je primajal do svojega avta, se usedel vanj in hotel odpeljati. To pa je storil tako nespretno, da je trčil v dva sosednja parkirana avta.

Očitno je bila v bližini lastnica enega od avtov, ki se je z moškim zapletla v prepričevanje, kdo je kriv za nesrečo. Ker se očitno nista mogla dogovoriti, je 20-letna Sežančanka poklicala policiste, še pred tem pa moškemu iz ključavnice izpod volana spretno izmaknila avtomobilski ključ.

Moški tako ni imel druge izbire kot počakati na policiste. Ti so najprej ugotovili, da gre za 33-letnika iz okolice Postojne, sicer menda njihovega starega znanca, nato pa so ga preizkusili z alkotestom. Naprava je pokazala, da je imel v organizmu kar 0,87 miligrama (1,81 promila) alkohola. Policisti so mu napisali kazen, sledi pa še obdolžilni predlog. Če še ima vozniško dovoljenje, ga bo zagotovo izgubil po srečanju z okrajnim sodnikom. DC


Najbolj brano