Vrhovno sodišče se bo na odločitev ustavnega sodišča v zadevi Patria odzvalo v prihodnjih dneh

Vrhovno sodišče se glede odločitve ustavnega sodišča o zadevi Patria danes še ne bo izreklo, saj mora odločbe oziroma njihovo argumentacijo najprej podrobneje preučiti, so sporočili s sodišča. Ob tem so napovedali, da se bodo v zvezi s tem odzvali v prihodnjih dneh.

Vrhovno sodišče se glede odločitve ustavnega sodišča o 
zadevi Patria danes še ne bo izreklo, saj mora odločbe 
oziroma njihovo argumentacijo najprej podrobneje preučiti, 
so sporočili s sodišča. Foto: STA
Vrhovno sodišče se glede odločitve ustavnega sodišča o zadevi Patria danes še ne bo izreklo, saj mora odločbe oziroma njihovo argumentacijo najprej podrobneje preučiti, so sporočili s sodišča. Foto: STA

LJUBLJANA > Ustavno sodišče je namreč razveljavilo obsodilne sodbe prvaka SDS Janeza Janše, upokojenega brigadirja Toneta Krkoviča in prokurista Rotisa Ivana Črnkoviča v zadevi Patria in primer vrnilo na prvo stopnjo v ponovno odločanje. Janši se torej ne bo treba vrniti v zapor, Črnkovič in Krkovič pa bosta zapustila zapor.

Ob tem so ustavni sodniki ugotovili, da je bila Janši kršena pravica do nepristranskega sojenja, saj je pri sojenju na vrhovnem sodišču sodeloval njegov predsednik Branko Masleša, ki je v javnem govoru, v katerem se je odzval na napade na sodstvo, kritiziral tudi ravnanje pritožnika.

V Odboru 2014 in v SDS so že pozvali k odstopu ali menjavi Masleše.

STA


Najbolj brano