Vožnja z zaledenelimi okni voznike lahko stane 200 evrov

Gorenjski policisti so zjutraj kaznovali voznika, ki sta “vozila čisto na pamet”, saj skozi zamrznjena stekla avtomobila nista dobro videla. Vozniki v takih okoliščinah namreč ne morejo varno spremljati dogajanja okoli sebe, so opozorili na Policijski upravi Kranj. Okna pa seveda ne zaledenijo in se ne orosijo samo na Gorenjskem. Obenem pa je taka vožnja tudi draga, saj kazen za ta prekršek znaša 200 evrov.

Vožnja z zaledenelimi okni je nevarna, poleg tega voznike 
lahko stane 200 evrov.
Vožnja z zaledenelimi okni je nevarna, poleg tega voznike lahko stane 200 evrov. 

KRANJ, KOPER > Policisti opozarjajo, da je vožnja z zeledenelimi ali zarošenimi stekli nevarna, tudi že pri speljevanju na parkiriščih, kjer je veliko pešcev. Da ne bi prihajalo do nesreč, voznike pozivajo, da naj za čista stekla in dobro vidljivost poskrbijo še pred vožnjo.

Gorenjski policisti so danes zjutraj izvedli kratek nadzor nad zamrznjenimi stekli na vozilih. Med nekaj deset vozili, ki so jih pregledali, so ugotovili sedem tovrstnih kršitev. Pet voznikov so na neustrezno pripravo vozila na vožnjo opozorili, dva - enega v Škofji Loki, drugega pa na gorenjski avtocesti - pa torej kaznovali. Policisti so vse voznike do odprave nepravilnosti izločili iz prometa, so sporočili s kranjske policijske uprave.

STA


Najbolj brano