Vozniško dovoljenje je bilo ponarejeno

Policista sta včeraj ob 23.55 uri na avtocesti pri Fernetičih, takoj po vstopu iz Italije, ustavila voznika osebnega vozila toyota hilux italijanskih registrskih številk, ki ga je vozil 30-letni državljan Romunije. Pri opravljanju policijske kontrole se je voznik izkazal z italijanskim vozniškim dovoljenjem, za katerega je policist posumil, da je ponarejeno.

 Foto: Pu Koper
Foto: Pu Koper

KOPER > Sum, da je dokument ponarejen, se je pri nadaljnjem preverjanju tudi potrdil. Italijanski varnostni organi so namreč potrdili, da osebi niso izdali vozniškega dovoljenja in da dovoljenje s takšnimi številkami ne obstaja, pri preverjanju pri romunskih varnostnih organih pa je bilo ugotovljeno, da ni nikoli opravil vozniškega izpita. Zaradi ponarejanja listin je bila zoper Romunskega državljana podana kazenska ovadba, zaradi vožnje osebnega vozila brez vozniškega dovoljenja pa so policisti vozniku zasegli avtomobil in podali obdolžilni predlog na OS Sežana.

Voznika so vrnili na Hrvaško

Včeraj ob 22.21 so policisti pri Dragonji ustavili 24-letnega državljana Kosova, voznika osebnega avtomobila BMW X5, ki je prišel z vozilom ilegalno iz Hrvaške. Pri naknadnem preverjanju so ugotovili, da ima strgano eno stran v potnem listu Kosova. Vozniku so odvzeli prostost in bo danes vrnjen na Hrvaško. Sledi mu kazenska ovadba.

Kradel iz kleti

V Tribanu je nekdo vlomil v klet in lastniku odnesel večjo količino mesnih izdelkov. Oškodovan je za 2000 evrov.

Vlomili v poslovni prostor

V Luciji je nekdo vlomil v poslovni prostor, od koder je odnesel blagajniški minimum, poleg tega pa še približno 2300 evrov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano