Vozniki tovornjakov ne počivajo

Nadzor, ki so ga novogoriški policisti, nadzorniki Darsa in finančne uprave izvedli sredi tedna na hitri cesti od Razdrtega do Vrtojbe, je potrdil, da so najpogostejše kršitve voznikov tovornjakov povezane z neupoštevanjem določil o odmoru in počitku. Globo zaradi kršenja teh pravil so si prislužili štirje vozniki tovornjakov.

Na hitri cesti med Vrtojbo in Razdrtim so preverjali, če vozniki tovornjakov in avtobusov upoštevajo vse predpise Foto: Danijel Cek
Na hitri cesti med Vrtojbo in Razdrtim so preverjali, če vozniki tovornjakov in avtobusov upoštevajo vse predpise Foto: Danijel Cek

VRTOJBA > Med sredinim poostrenim nadzorom nad vozniki avtobusov in tovornjakov, ki so ga izvedli na hitri cesti Razdrto-Vrtojba, so preverili 19 tovornih vozil. Policisti so skupno ugotovili enajst kršitev prometnih predpisov. Tudi tokrat se je izkazalo, da so najpogostejše kršitve predpisanih odmorov in počitkov, tokrat so jih odkrili štiri. Dve tovorni vozili sta bili preveč naloženi, na dveh so odkrili tehnične pomanjkljivosti. Tudi tokrat so naleteli na dva voznika, ki tovora nista primerno zavarovana. V enem primeru pa so voznika kaznovali, ker ni bil pripet z varnostnim pasom.

V poostrenem nadzoru so poleg novogoriških policistov in kriminalistov sodelovali tudi policisti iz specializirane enote za nadzor prometa, nadzorniki Darsa, cariniki in delavci Cestela, ki merijo osne pritiske, skupne mase in dimenzije tovornih vozil. Preverjali so psihofizično stanje voznikov, kršitelje so preizkusili z alkotestom, a je bil pri vseh rezultat 0,0 promila. Podrobno so pregledali vozila in preverjali, če so tehnično brezhibna, če je tovor primerno zavarovan oziroma naložen in če ne presega dovoljenih omejitev. Ugotavljali so tudi morebitne kršitve delovne zakonodaje.

Policisti in kriminalisti so bili pozorni tudi na morebitna kazniva dejanja s področja čezmejne kriminalitete in ilegalnih migracij, a s PU Nova Gorica ne poročajo, da bi odkrili kakšno kaznivo dejanje. Cariniki so enemu izmed kršiteljev izdali plačilni nalog, nadzorniki Darsa pa so med nadzorom oglobili tudi štiri voznike, ki na vozilih niso imeli vinjet.

SP


Najbolj brano