Voznika je vrglo iz avta

Zaradi nesreče, ki se je včeraj zjutraj zgodila malo pred viaduktom Bandera, so nastajale daljše kolone vozil. Avtocesta proti morju je bila nekaj časa povsem zaprta. Voznik, ki je bil sam udeležen v nesreči, se je huje poškodoval. Reševalci so ga najprej odpeljali v izolsko bolnišnico, nato pa so ga prepeljali v ljubljanski klinični center.

Megana srbske registracije je premetavalo na spolzki in mokri 
cesti. Foto: Pgd Postojna
Megana srbske registracije je premetavalo na spolzki in mokri cesti. Foto: Pgd Postojna

RAZDRTO, KNEŽAK > Nesreča se je zgodila malo pred 7.30, ko je 29-letni voznik, državljan Črne gore, vozil od Razdrtega proti Senožečam. Tik pred viaduktom Bandera je njegovega renault megana srbske registracije zaradi spolzke in mokre ceste ter neprilagojene hitrosti začelo zanašati. Najprej ga je zaneslo v odbojno kovinsko ograjo, nato pa še v betonsko. Med vrtenjem avtomobila je 29-letnega voznika vrglo iz vozila. Obležal je na odstavnem pasu. Bil je pri zavesti, tako da je povedal, da ne ve, kje je njegova sopotnica ... Ko so se policisti in gasilci že pripravljali, da bodo začeli dekle iskati, gasilci so že pregledali območje pod viaduktom, pa so policisti dobili klic dekleta, ki ga je skrbelo za 29-letnika.

Proti morju sta potovala še z eno prijateljico, ki se je peljala z drugim vozilom. Pred nesrečo so se ustavili na počivališču Ravbarkomanda, po postanku pa je Črnogorčeva sopotnica sedla v avto prijateljice in se z njo odpeljala naprej. Ko je opazila, da megana ni več za njima, je takoj poklicala na policijo in nato tudi prišla na kraj nesreče.

Reševalci so hudo poškodovanega 29-letnika najprej odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico, nato pa so ga prepeljali v ljubljanski klinični center.

Za nesrečo Črnogorca se je zgodila še ena nesreča zaradi umikanja odpadlim delom megana. Na cesto je iz avtomobila padla tudi prtljaga. V nesreči sta trčili dve vozili, vendar hujših posledic po prvih podatkih ni bilo. Ena od udeleženk je tožila zaradi bolečin.

Pri nesreči na viaduktu so posredovali tudi gasilci sežanskega zavoda za gašenje in reševanje ter prostovoljni gasilci iz PGD Postojna in PGD Sežana. Pomagali so sežanskim in postojnskim reševalcem ter zavarovali prizorišče nesreče.

Že v petek zvečr pa je počilo na Bistriškem. 37-letni Bistričan je peljal od Knežaka proti Šembijam, izven naselja Knežak je z avtom zapeljal na rob brežine, vozilo je začelo zanašati, obrnilo se je na streho in zdrsnilo na nasprotni vozni pas. Po njem je takrat z avtom pripeljal 34-letni Ljubljančan in trčil v Bistričanovo vozilo.

V nesreči sta se poškodovala povzročitelj in 40-letni sopotnik v drugem avtomobilu. Reševalci so oba odpeljali v ljubljanski klinični center. Posredovali so tudi bistriški gasilci, ki so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem ter pri obračanju in nalaganju prevrnjenega vozila. SP


Najbolj brano