Peška se je huje poškodovala

Danes ob 6.50 se je v Idriji na ravnem in preglednem delu ceste zgodila prometna, ker voznik avtomobila pri približevanju prehodu za pešce ni vozil s takšno hitrostjo, da bi lahko varno ustavil pred prehodom za pešce.V prometni nesreči se je peška predvidoma hudo poškodovala, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

 Foto: STA
Foto: STA

IDRIJA > 67-letni voznik je vozil avtomobil po Lapajnetovi ulici v Idriji iz smeri Kosovelove ulice proti glavnemu križišču. Ko je omenjeni voznik pripeljal do tamkajšnjega prehoda za pešce, je z njegove leve strani prehod za pešce prečkala 63-letna peška. Voznik je ni opazil pravočasno in jo je zadel. Peška je padla po vozišču in se pri tem poškodovala. Takoj po prometni nesreči ji je na kraju prvo pomoč nudila druga peška, ki je prehod za pešce prečkala tik pred njo, kasneje pa so poškodovani osebi na kraju prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Idrija in jo kasneje odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Ustrezno pomoč na kraju prometne nesreče so idrijskim policistom in reševalcem nudili tudi gasilci PGD Idrija.

V zvezi s prometno nesrečo so policisti obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Okoliščine prometne nesreče idrijski policisti še preiskujejo in bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva zoper voznika osebnega vozila ustrezno ukrepali.

Spletno uredništvo


Najbolj brano