Voznik tovornjaka ni priznal krivde za prometno nesrečo s smrtnim izidom

Na Okrožnem sodišču v Novi Gorici je danes potekal predobravnavni narok za obtoženega povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom. V osebnem avtomobilu, ki je 1. aprila letos zapeljal s hitre ceste pri izvozu Vipava, sta umrla dva človeka, v kazenskem postopku pa so za povzročitev prometne nesreče obtožili voznika tovornjaka.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Ta se je na današnjem predobravnavnem naroku izjasnil za nedolžnega, zato je sodnik Igor Majnik odločil, da se bo glavna obravnava začela konec novembra.

Zagovornik obtoženega Bruno Krivec je ob tem predlagal pričo in izvedbo dodatnih dokazov, o katerih bo sodnik odločil v nadaljevanju postopka. Med njimi naj bi bilo ugotavljanje psihofizičnih sposobnosti pokojnega voznika in vremenske razmere, ki bi lahko bistveno vplivale na zaznavanje razmer na cesti.

Tožilka Darja Špacapan je povedala, da izrecno ne nasprotuje zaslišanju prič in določenim dokazom, vendar pa bi lahko v nadaljevanju postopka služile le kot olajševalne okoliščine ob usodni prometni nesreči.

Na hitri cesti Razdrto-Ajdovščina ob izvozu za Vipavo se je 1. aprila nekaj po 17. uri zgodila huda prometna nesreča. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl 67-letni voznik osebnega vozila, tri hudo poškodovane sopotnike so odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer je eden od njih, predšolski otrok, kasneje umrl.

STA


Najbolj brano