Voznik tovornjaka na avtocesti med vožnjo gledal film

Gorenjski policisti so v torek na avtocesti proti Ljubljani obravnavali 33-letnega voznika tovornega vozila slovenskega prevoznika, ki je med vožnjo na prenosniku gledal film.

Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta
Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta

KRANJ > Poleg tega ni upošteval omejitev hitrosti, vozil je na prekratki varnostni razdalji in uporabljal kartico drugega voznika, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kot opozarjajo policisti, takšno ravnanje ni varno. Prevelika hitrost, premajhna varnostna razdalja, neosredotočenost voznikov na vožnjo in uporaba naprav ali opreme, ki zmanjšuje zmožnost obvladovanja vozila, namreč bistveno slabijo prometno varnost in so vzrok za prometne nesreče.

Huda kršitev, ki se kaznuje z globo 2000 evrov, je tudi uporaba kartice drugega voznika, kar nekateri tovornjakarji izrabljajo za podaljševanje časa vožnje in s tem krajšanje obveznih počitkov in odmorov. Z uporabo dveh kartic ima voznik namreč možnost prirejati in s tem prikriti dejanske okoliščine vožnje. Za ta prekršek se kaznuje tudi odgovorna oseba avtoprevoznika, ki za taka ravnanja običajno ve.

“Take voznike, mnogi so zaradi podaljševanja časa vožnje zelo utrujeni, lahko enačimo celo z vozniki, ki vozijo pod vplivom alkohola,” so opozorili policisti, ki s pijanimi vozniki enačijo tudi tiste voznike, ki med vožnjo telefonirajo, gledajo filme in podobno.

STA


Najbolj brano