Voznik se je huje poškodoval

Včeraj ob 15.17 se je na regionalni cesti izven naselje Bilje zgodila prometna nesreča zaradi nepravilnega prehitevanja, v kateri se je ena oseba huje poškodovala.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Ugotovljeno je bilo, da je 63-letni voznik avtomobila peljal po regionalni cesti izven naselja Bukovica. Med vožnjo je začel prehitevati pred seboj vozeči neznani avtomobil, kljub temu, da ga je že prehitevala za njim vozeča 47-letna voznica osebnega avtomobila. Vozili sta trčili, in sicer je 63-letni voznik trčil vozilo, s katerim se je peljala prej omenjene voznica. Po trčenju je njegovo osebno vozilo odbilo na levo stran izven vozišča, kjer je najprej trčil v prometno signalizacijo, nato v oreh, od tam pa ga je odbilo zopet na vozišče, kjer je obstal na nasprotnim smernem vozišču. Vozilo 47-letne voznice je po trčenju odbilo levo izven vozišča v smreke, kjer je tudi obstalo. Kasneje so reševalci PHE Nova Gorica iz vozila rešili huje poškodovanega 63-letnega voznika avtomobila in mu nudili zdravniško pomoč, nato pa so ga s kraja prometne nesreče odpeljali z reševalnim vozilom na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempetru pri Gorici. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi novogoriški poklicni gasilci. V prometni nesreči je na obeh udeleženih vozilih nastala materialna škoda, nastala je tudi materialna škoda na prometni signalizaciji. Povzročitelju prometne nesreče bo zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Kradel cigarete

Danes zjutraj je bila policija obveščena o vlomu v bencinski servis v naselju Vipolže v Goriških Brdih, kjer je neznanec iz notranjosti objekta ukradel več kartonastih škatel z zavojčki cigaret različnih blagovnih znamk. S tem protipravnim ravnanjem je storilec gospodarski družbi povzročil večjo materialno škodo. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.

Peljal nasprotno smer

Včeraj ob 18.42 so policiste obvestili o prometni nesreči zaradi vožnje v napačno smer v krožnem križišču v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je 72-letni voznik avtomobila pripeljal iz smeri nekdanjega mejnega prehoda in v omenjenem krožnem križišču zapeljal levo v nasprotno smer. Na notranjem pasu je čelno trčil v 61-letnega voznika osebnega vozila, državljana Italije. Slednji se je v prometni nesreči poškodoval. Policisti so 72-letnemu vozniku - povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano