Voznik rumenega audija se je neprostovoljno vrnil v Italijo

Grčija je Italiji izročila 36-letnega albanskega državljana Vasila Rama, ki je pred meseci z divjo vožnjo za volanom rumenega audija RS4 ustrahoval prebivalce, z avtom pa naj bi se on in pajdaši odpravljali na roparske pohode. Aretirali so ga v začetku septembra.

Vasil Rama (v ospredju) je iz Aten v spremstvu priletel na isto 
letališče, kjer naj bi s pajdaši ukradel rumenega audija.
Vasil Rama (v ospredju) je iz Aten v spremstvu priletel na isto letališče, kjer naj bi s pajdaši ukradel rumenega audija. 

MILANO > Na milansko letališče Malpensa je Vasil Rama v spremstvu prispel v sredo popoldne. Zdaj v priporu čaka na nadaljnji razplet, sicer pa je pred roko pravice bežal že od leta 2011, ko so ga obsodili na sodišču v Bolzanu.

Italije takrat verjetno ni zapustil. Je pa to storil letos, po divjem dogajanju, ki je precej zaposlilo policiste na severu Italije. Trije zlikovci, ki naj bi jih prevažal prav Rama, naj bi se z ukradenim rumenim audijem odpravljali na roparske pohode in se izmikali vsem blokadam, na koncu pa so audija zažgali.

In čeprav so celo preiskovalci dvomili v to, da bodo uspeli ujeti pobeglo trojico, so grški policisti v začetku letošnjega septembra na meji z Albanijo uspeli prijeti ubežnika. Italija je takoj zahtevala njegovo izročitev in po dobrem mesecu se je to tudi zgodilo. Lov na rumenega audija se je končal 25. januarja letos, ko so ga našli zažganega v kraju One di Fonte pri Trevisu. Ironija usode je hotela, da so Ramo vrnili prav na letališče, kjer so neznanci ukradli audija s švicarsko registracijo.

Ramo so izdale sledi, saj očitno ni bil dovolj pazljiv. Orožniki so v avtu našli listek s cestninske postaje Vicenza, na katerem je bil Ramov odtis, na požarišču pa so ostale njegove biološke sledi. Morda bodo preiskovalci laže našli tudi ostala dva pajdaša, še posebej, če bo Rama spregovoril.

SK


Najbolj brano