Voznik je umrl, sopotnik je huje poškodovan

Danes zjutraj je v zmečkanem avtu v Brkinih umrl komaj 21-letnik, ki se je s prijateljem vračal z veselice.

 Foto: Pgd Ilirska Bistrica
Foto: Pgd Ilirska Bistrica

BRKINI > Tragična nesreča se je zgodila ob 7.31 v Brkinih, na cesti od Pregarja proti Zajelšju. Z veselice na Pregarju sta se namreč takrat vračala mladeniča iz Fabcev in Ilirske Bistrice. Na Pregarju naj bi bili v druščini z drugimi mladeniči, po katerih pa je prišla mati enega od njih. Proti domu naj bi krenili skupaj, na krajšem ravnem delu ceste, ki se s Pregarja spušča proti Zajelšju, pa se je 21-letnik iz Fabcev odločil, da bo prehitel pred njim vozeči avto.

To je tudi storil, vendar pa je ob prehitevanju s svojim črnim golfom razvil tako hitrost, da je tik pred levim ovinkom izgubil nadzor nad avtom in s ceste zdrsnil na bankino. Z bankine je zdrsnil na travnik pod cesto, po katerem je črni golf najprej drsel bočno, ko so desna kolesa zagrabila teren, pa je golfa začelo bočno prevračati. Po nekaj obratnih je avto zadel še v nekaj tanjših dreves, nato pa obstal na kolesih na poljski poti pod regionalno cesto.

Voznica avta, ki jo je prehitel 21-letnik, je nemudoma poklicala na pomoč, vendar pa vozniku iz Fabcev žal ni bilo več pomoči. Skupaj z 22-letnim sopotnikom iz Ilirske Bistrice je ostal ukleščen v vozilu in čeprav je bil pripet z varnostnim pasom, je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl še pred prihodom bistriških gasilcev in reševalcev. Po neuradnih podatkih naj bi mu ob prevračanju zlomilo tilnik.

Ob prihodu reševalcev sopotnik ni bil pri zavesti, medtem ko so ga reševali iz avta, pa naj bi se zavedel in celo spregovoril. Ker so poleg očitnega zloma roke sumili še, da ima notranje poškodbe, so bistriški reševalci poklicali na pomoč helikoptersko nujno medicinsko pomoč, ki ga je odpeljala v ljubljanski klinični center. Gasilci so medtem iz zmečkane pločevine rešili še truplo pokojnega voznika in ga predali delavcem komunale.

DANIJEL CEK


Najbolj brano