Voznik in pešec hudo poškodovana

V četrtek popoldne so primorski reševalci v bolnišnico prepeljali hudo poškodovanega pešca, v katerega je na Markovcu trčil voznik avtomobila, in voznika avtomobila, ki je blizu Bilj povzročil nesrečo.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

BILJE, KOPER > V četrtek okoli 15.15 je 63-letni voznik na cesti med Biljami in Bukovico vozil v koloni štirih vozil in začel prehitevati, ko ga je že prehitevala 47-letna voznica avtomobila. Avtomobila sta trčila, vozilo 63-letnega voznika je odbilo levo s ceste, od tam pa naprej v prometno signalizacijo, nato pa še v obcestni oreh. Nazadnje je avto odbilo na cesto, kjer je obstal na nasprotnem voznem pasu. Avto voznice pa je s ceste zaneslo v smreko. Novogoriški reševalci so hudo poškodovanega 63-letnega voznika rešili iz avtomobila, mu nudili prvo pomoč, nato pa so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog.

V četrtek popoldne pa se je na Markovcu hudo poškodoval 59-letni pešec. Malo po 17. uri se je 65-letni voznik z avtom peljal od Olma proti izolski bolnišnici, pred prehodom za pešce, ob katerem je hodil pešec, ni ustavil, temveč je s prednjim delom avta trčil v pešca. Reševalci PHE so ga s hudimi poškodbami odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. SP


Najbolj brano