Voznik avta trčil v tri kolesarje

V petek ob 13.35 se je na Ajdovskem zgodila prometna nesreča, v kateri so bili poleg voznika avtomobila udeleženi tudi trije kolesarji, ki so se poškodovali.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > 74-letni voznik avtomobila je peljal po regionalni cesti od naselja Cesta proti Ajdovščini. Med vožnjo je Nemškarici dohitel kolono treh kolesarjev. Pri dohitevanju omenjene kolone je trčil v 32-letnega kolesarja, ki je vozil kot zadnji v koloni. Po trčenju je omenjenega kolesarja odbilo v desno. Padel je po vozišču, kolo pa je odbilo na sredino vozišča. Zatem se he voznik avtomobila zaletel še v 56-letnega kolesarja, nato pa je trčil še v zadnje kolo, s katerim se je peljal 47-letni kolesar. Tega je po trčenju odbilo na pokrov motorja in v prednje vetrobransko steklo osebnega vozila. V omenjeni prometni nesreči sta se dva udeležena kolesarja, stara 32 in 56 let, lažje poškodoval, 47-letni kolesar pa huje.

Vsi kolesarji so med vožnjo uporabljali zaščitno kolesarsko čelado, prav tako so policisti v postopku ugotovili, da voznik avtomobila ni vozil pod vplivom alkohola. Na kraju prometne nesreče so bili poleg policistov in gasilcev GRC Ajdovščina tudi reševalci PHE ZD Ajdovščina in PHE ZD Nova Gorica, ki so poškodovanim kolesarjem nudili prvo pomoč in jih nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Prometna nesreča v Batujah

Včeraj ob 17. uri so policiste obvestili o prometni nesreči v Batujah. Ugotovljeno je bilo, da je 81-letni voznik avtomobila vozil iz smeri naselja Selo proti Batujam in zaradi vožnje preveč po levi s prednjim levim delom vozila trčil v prednji levi del vozila drugega avtomobila, s katerim se je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 38-letni voznik. Na srečo se nihče od udeležencev prometne nesreče ni poškodoval. Policisti so povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča v Podsabotinu

V soboto dopoldne so policisti v Podsabotinu obravnavali prometno nesrečo, kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. 85-letni voznik avtomobila je vozil iz smeri naselja Podsabotin proti Solkanu in med vožnjo zapeljal na nasprotno stran ter bočno trčil v drugo osebno vozilo, s katerim se je v nasprotni smeri pravilno pripeljal drugi voznik. Na srečo se nihče od udeležencev ni poškodoval, nastala je materialna škoda na vozilih. Prav tako je bilo v postopku ugotovljeno, da nihče od voznikov ni vozil pod vplivom alkohola. Policisti so starejšemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve določil izdali plačilni nalog.

Izsilil prednost

V soboto ob 10.26 je bila policija obveščena o prometni nesreči v Šempetru pri Gorici, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Policisti so ugotovili, da je omenjeno prometno nesreči povzročil 83-letni voznik avtomobila, ki je pripeljal iz smeri parkirišča pri šempetrski bolnišnici na prednostno cesto in pri tem ni upošteval pravil prednosti drugemu 19-letnemu vozniku osebnega vozila, ki je takrat pripeljal iz smeri Vrtojbe proti Rožni Dolini. Med vozili je prišlo do trčenja, nihče od udeležencev se ni poškodoval. Zaradi kršitve določil zakona o pravilih cestnega prometa so policisti starejšemu vozniku izdali plačilni nalog.

Bager ostal brez goriva

Danes zjutraj je bila policija obveščena o tatvini goriva iz rezervoarja bagra na delovišču ceste Prevala-Ravnica. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznanec med vikendom iz rezervoarja iztočil približno 200 litrov dizelskega goriva. S tem je lastnika oškodoval za 203 evre. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom tatvine goriva podali kazensko ovadbo.

Vlamljali v hiše

V soboto so policisti obravnavali vlom v eno od stanovanjskih hiš na Vogrskem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec med vikendom vlomil v eno od tamkajšnjih hiš in vstopil v notranjost. Nepridiprav je nato pregledal prostore in si nato prilastil denar. Novogoriški policisti bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva v zvezi z navedenim premoženjskim kaznivim dejanjem podali kazensko ovadbo.

V soboto zjutraj je bila policija obveščena o poškodovanju vhodnih vrat enega od stanovanjskih blokov v Novi Gorici. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec pred kratkim razbil steklo na vhodnih vratih omenjenega objekta in tako povzročil za približno 50 evrov škode. Policisti bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

V soboto je bila policija obveščena o vlomu tudi v eno od stanovanjskih hiš v širši okolici Nove Gorice, kjer je neznani storilec najprej vlomil skozi okno omenjenega objekta, pregledal notranje prostore in si nato prilastil album s kovanci ter nekaj gotovine. Storilec je po izvršenem kaznivem dejanju z ukradenimi predmeti odšel neznano kam. Novogoriški policisti bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva v zvezi z navede in premoženjskim kaznivim dejanjem podali kazensko ovadbo.

Sorodniki so se sprli

V soboto zvečer so policisti v enem od naselij na Kobariškem obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih, kjer so se sprli sorodniki. Bovški policisti so v zvezi z obravnavanim primerom 42-letnemu moškemu zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano