Voznik, ki je zbil kolesarja in pobegnil, je vozil pijan

Policisti so izsledili pobeglega voznika avtomobila, ki je včeraj malo po 18. uri na cesti Postojna–Hruševje zbil dva kolesarja, pri čemer je eden od njiju umrl. Ugotovili so, da gre za 71-letnega moškega iz okolice Sežane. Po naših informacijah je po nesreči napihal več, kot je dovoljeno.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

DILCE > Malo po 18. uri je na cesti Postojna–Hruševje, na mostu pri Dilcah tedaj neznani voznik zbil dva kolesarja. Policisti so ugotovili, da je voznik zapeljal na njuno stran ceste. Najprej je oplazil 56-letnega kolesarja iz Ljubljane, nato pa trčil v 52-letnega kolesarja, prav tako iz Ljubljane. Slednjega je odbilo s ceste, čez varovalno ograjo, v grmovje na težko dostopen teren, tako da ga niso takoj našli.

Pogrešanega kolesarja so pomagali iskati gasilci PGD Postojna in Studenec, ki so na kraju nesreče tudi izvajali prometno varovanje in nudili pomoč postojnski ekipi nujne medicinske pomoči.

V nesreči je 52-letni kolesar umrl, drugi pa se je poškodoval in so ga odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Glede na opis vozila so domnevnega povzročitelja nesreče izsledili že včeraj, a so sprva še preverjali okoliščine in njegovo vpletenost.

SP


Najbolj brano