Voznico je zanašalo, voznik ni videl rdeče luči

V torek popoldne so v Dutovlje hiteli gasilci, reševalci in policisti. Malo po 14. uri je 64-letna voznica, doma s Krasa, v bližini tamkajšnje osnovne šole v blagem desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad avtomobilom.

  64-letna   voznica, doma s Krasa, je v blagem desnem ovinku 
zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad avtomobilom. Foto: Zgrs Sežana
64-letna voznica, doma s Krasa, je v blagem desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad avtomobilom. Foto: Zgrs Sežana

DUTOVLJE, NOVA GORICA > Najprej jo je zaneslo na levo, nato nazaj na njen vozni pas, nazadnje pa na drugo stran ceste, kjer je čelno trčila v prednji del avtomobila, s katerim se je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 59-letni italijanski voznik. Njegov avto je odbilo nazaj, tako da je z zadnjim delom trčil še v obcestni zidek.

V nesreči sta se laže poškodovala oba voznika, reševalci so ju odpeljali v sežanski zdravstveni dom. Policisti so voznici izdali plačilni nalog. Sežanski gasilci so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem, nazadnje pa še počistili cestišče.

Včeraj zjutraj je počilo v semaforiziranem križišču Erjavčeve in Prvomajske ulice v Novi Gorici. 62-letni italijanski voznik je peljal po Erjavčevi ulici proti Italiji in v semaforiziranem križišču spregledal rdečo luč. Iz smeri Pristave pa je takrat v križišče pripeljala 25-letna voznica. Vozili sta trčili, na srečo pa se ni nihče poškodoval. Italijanskega voznika so policisti oglobili.

SP


Najbolj brano