Voznica z otrokom v jarek

Na avtocesti pri Dolenji vasi je 50-letna voznica v sredo popoldne v hudem nalivu z avtom zdrsnila z avtoceste in se prevrnila. Kljub prevračanju sta s 13-letnim otrokom odnesla celo kožo.

Sredi enega najbolj vročih poletij je 50-letnico iz okolice 
Ljubljane na avtocesti pri Dolenji vasi v sredo presenetil 
močan naliv. Foto: Pgd Postojna
Sredi enega najbolj vročih poletij je 50-letnico iz okolice Ljubljane na avtocesti pri Dolenji vasi v sredo presenetil močan naliv. Foto: Pgd Postojna

PRIMORSKA > Nesreča na avtocesti pri odcepu za Senožeče se je zgodila v sredo nekaj minut po peti uri popoldne, ko je 50-letna voznica z območja Ljubljane očitno zaradi hudega naliva izgubila nadzor nad avtom, zapeljala v jarek in se prevrnila na streho. V avtu se je peljal tudi 13-letni otrok. Pomagali so jima postojnski in sežanski gasilci, postojnski reševalci pa so ju oskrbeli in odpeljali na pregled v postojnski zdravstveni dom. Po neuradnih informacijah se je voznica laže poškodovala.

V sredo popoldne je počilo tudi v Tolminu, kjer je 42-letni moški zaradi prehitre vožnje zapeljal na nasprotni vozni pas in v Ulici padlih borcev čelno trčil v avto, s katerim se je nasproti pripeljal 32-letni voznik. V nesreči se je mlajši voznik laže poškodoval, alkotest pa je razkril pravi vzrok trčenja. 42-letni voznik je namreč napihal 0,81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,68 promila), s čimer si je najverjetneje zapravil vozniško dovoljenje, čaka pa ga še sojenje zaradi nevarne vožnje.

Dobre pol ure pred tem sta pred cestninsko postajo Bazara trčila voznika s tovornjakoma, in sicer 45-letni Srb in 56-letni Slovak. S tovornjakoma sta se le blago oplazila. Še pol ure pred tem pa je 19-letni voznik začetnik vozil iz Dobravelj proti Cesti in v levem ostrem ovinku zaradi prehitre vožnje zapeljal v desno na bankino, kjer je trčil v obcestni jarek. Voznik se k sreči ni poškodoval. V sredo popoldne je voznik z avtom zapeljal s ceste tudi med Trento in Bovcem, a se prav tako ni poškodoval. Pomagali so mu bovški in kobariški gasilci. DC


Najbolj brano