Voznica z avtom v drevo in na bok

V noči na nedeljo sta se na pri Markovščini in v Jelšanah z avtom prevrnila voznica in voznik. Reševalci so oba in še eno sopotnico odpeljali v izolsko bolnišnico.

Voznico je najprej zaneslo v drevo, nato pa se je avto prevrnil na bok.  Foto: Pgd Materija
Voznico je najprej zaneslo v drevo, nato pa se je avto prevrnil na bok.  Foto: Pgd Materija

PRIMORSKA > 20-letna voznica se je v nedeljo nekaj minut pred 4. uro peljala od Materije proti Obrovu, med odcepom za Skadanščino in Markovščino je zapeljala s ceste in trčila v drevo, nato pa je avto obstal na boku. Voznica se je v nesreči po prvih podatkih laže poškodovala. Matarski gasilci in njihovi poklicni kolegi iz Sežane so kraj nesreče protipožarno zavarovali in do prihoda reševalcev poškodovani voznici nudili prvo pomoč. Reševalci so jo nato odpeljali v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno uro zaprta.

Že čez dobrih dvajset minut je počilo še v Jelšanah. Tudi tam je voznik po podatkih uprave za zaščito in reševanje z avtom zapeljal s ceste in se prevrnil. Avto je vozil 22-letni domačin, z njim pa je bila leto starejša sopotnica. Tudi onadva sta se v nesreči laže poškodovala, bistriški reševalci so oba odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Policisti so voznika še pred tem preizkusili z alkotestom, ki je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so tudi bistriški gasilci, ki so pomagali delavcem cestnega podjetja.

Včeraj dopoldne sta se v Brdih laže poškodovala italijanska kolesarja. Drug za drugim sta se peljala med naseljema Neblo in Dobrovo, nato pa je zadnji trčil v prvega, tako da sta oba padla. Novogoriški poklicni gasilci so pomagali poškodovanima kolesarjema do prihoda reševalcev, ti pa so ju nato odpeljali v bolnišnico v Gorico. V Biljah se je v soboto, nekaj minut po 23. uri, pri padcu poškodoval 56-letni motorist. V ovinku je izgubil nadzor nad motorjem in trčil v obcestni zid. V nesreči se je po prvih podatkih laže poškodoval. V soboto zgodaj popoldne se je motorist poškodoval tudi na Cesti na Kremenco v Postojni. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. SP


Najbolj brano