Voznica vozila v napačno smer po gorenjski avtocesti

Na gorenjski avtocesti je danes zjutraj 74-letna voznica vozila v napačno smer in pri tem trčila v pravilno vozečega 34-letnika. Voznik jo je opazil in se želel trku izogniti, a je kljub njegovemu umikanju prišlo do trka, ki se je končal le z gmotno škodo. Policisti voznike ponovno opozarjajo, da je vožnja v napačno smer izredno nevarna.

Najpogostejši razlogi za vožnjo v nasprotno smer so  namerna 
vožnja v nasprotno smer, vožnja pod vplivom alkohola ali 
drog oziroma drugih psihoaktivnih snovi in slabše psihofizične sposobnosti za vožnjo. Foto: STA
Najpogostejši razlogi za vožnjo v nasprotno smer so namerna vožnja v nasprotno smer, vožnja pod vplivom alkohola ali drog oziroma drugih psihoaktivnih snovi in slabše psihofizične sposobnosti za vožnjo. Foto: STA

LJUBLJANA > Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj, je voznica osebnega avtomobila iz Kranja z vozilom napačno zapeljala na avtocesto pri izvozu Brnik in z vožnjo nadaljevala po nepravilni strani avtoceste v smeri Kranja. Voznica ni upoštevala prometne signalizacije. V tem času je pravilno iz smeri Kranja pripeljal 34-letni voznik osebnega avtomobila.

Voznico, ki je vozila napačno po prehitevalnem pasu, je opazil in se želel trku izogniti, a je kljub njegovemu umikanju prišlo do trka na voznem pasu, gledano v smeri Ljubljane.

Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta Kranj-Ljubljana zaprta do 10.30. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v prometu policisti še zbirajo obvestila in bodo o ugotovitvah obvestili državno tožilstvo, so sporočili s PU Kranj.

Najpogostejši razlogi za vožnjo v nasprotno smer so po navedbah policije namerna vožnja v nasprotno smer, vožnja pod vplivom alkohola ali drog oziroma drugih psihoaktivnih snovi in slabše psihofizične sposobnosti za vožnjo. Zlasti nekateri starejši občani niso vajeni vožnje po avtocestah in nehote zapeljejo v nasprotno smer po avtocesti, navaja policija.

Na spletnih straneh policije piše, da naj voznik, ki se po avtocesti pelje v napačno smer, vozilo takoj ustavi. Po možnosti naj to stori izven vozišča in tako, da ne ogroža sebe in drugih prometnih udeležencev. Voznik naj obvesti policijo, ki bo poskrbela za zavarovanje kraja.

Vozniki, ki izvedo, da se jim po avtocesti iz nasprotne smeri približuje vozilo, naj zmanjšajo hitrost, po potrebi vključijo vse štiri smerne utripalke in vozijo še posebej previdno. Vozijo naj po desnem smernem vozišču in naj ne prehitevajo. O voznikih, ki vozijo v nasprotno smer, naj obvestijo policijo.

STA


Najbolj brano