Voznica je zbila dva kolesarja

Italijanska voznica je v soboto v Solkanu povzročila hudo nesrečo. Z avtom je zbila kolesarja, očeta in hčerko. Oba je hudo poškodovala, reševalci so ju odpeljali v šempetrsko bolnišnico, osnovnošolko pa so nato s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Fotografija je simbolična. Foto: U. Kemper/Pgd Bovec
Fotografija je simbolična. Foto: U. Kemper/Pgd Bovec

SOLKAN > V soboto popoldne, kmalu po 16. uri, se je 54-letna italijanska voznica z avtom peljala od nekdanjega mejnega prehoda in v Solkanu, na Cesti IX. korpusa, v bližini livarne, zapeljala čez cestišče na nasprotno stran in tam trčila naravnost v dva kolesarja, moškega in njegovo hčerko, osnovnošolko. Z njima je bil v skupini še tretji kolesar. Oba hudo poškodovana kolesarja so reševalci odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, šolarko pa so nato s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center. Italijansko voznico čaka zaradi povzročitve hude prometne nesreče kazenska ovadba.

V soboto dopoldne pa je na cesti med Kobdiljem in Vipavo zaradi neprilagojene hitrosti padel 31-letni motorist. V nesreči se je laže poškodoval, reševalci so ga odpeljali v izolsko bolnišnico. SP


Najbolj brano