Voznica avtomobila izsilila prednost vozniku tovornjaka

V sredo ob 18.13 se je v semaforiziranem križišču v Dragonji zgodila hujša prometna nesreča. V trčenju sta bila udeležena 78-letna voznica avtomobila in voznik tovornega vozila, 55-letni državljan Makedonije, ki stanuje v Ljubljani.

Blizu mejnega prehoda Dragonja se je v sredo zgodila hujša 
prometna nesreča. Foto: Leo Caharija
Blizu mejnega prehoda Dragonja se je v sredo zgodila hujša prometna nesreča. Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Voznik tovornjaka je peljal po glavni cesti od Dragonje proti Šmarjam. Ko je pripeljal do semaforiziranega križišča (kjer semafor ni deloval), je iz doline Dragonje zapeljala v križišče voznica osebnega avtomobila, ne da bi se prepričala, če to lahko varno stori, in mu izsilila prednost.

Voznik tovornega vozila je trčil v bok osebnega avtomobila. Voznica se je v nesreči huje poškodovala, s helikopterjem so jo odpeljali v ljubljanski Klinični center. Povzročiteljici sledi plačilni nalog. Med obravnavo prometne nesreče je bil promet iz Šmarij proti Dragonji v celoti zaprt. Promet je bil sproščen ob 20.05.

Ponarejeno potrdilo za voditelja čolna

V sredo ob 18.18 se je 30-letnik z okolice Nove Gorice s čolnom pripeljal na Mednarodni mejni prehod za morski promet Piran z namenom, da izstopi iz Slovenije. Pri mejni kontroli se je izkazal z osebno izkaznico in potrdilom o usposobljenosti za voditelja čolna. Policisti so ugotovili, da je to potrdilo ponarejeno. Ponaredek so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba.

Kradli iz avtodomov

V četrtek ponoči je v Kopru nekdo vlomil v avtodom, od koder je odnesel denarnico z dokumenti in denarjem. Lastnik je oškodovan za 400 evrov.

Na počivališču Risnik je v četrtek nekdo vlomil v avtodom in lastnikom odnesel denarnico ter 170 evrov.

V Luciji je v četrtek nekdo vlomil v avtodom in iz njega ukradel dva mobilna telefona, skupaj vredna 600 evrov.

Iz kleti ukradli kolo

V Postojni na Volaričevi ulici je nekdo iz kletnih prostorov v zadnjih dveh mesecih ukradel kolo znamke wheeler industrial, passera 45, bele barve, vredno 1000 evrov.

Ukradli izvenkrmni motor

V koprskem mandraču je v četrtek nekdo z zadnjega dela plovila ukradel peto izvenkrmnega motorja honda 200. Lastnik je oškodovan za 2000 evrov.

Kolesar padel na valobran

V četrtek dopoldne je 66-letni Izolan vozil kolo od Kopra proti Izoli. V ovinku je zapeljal preko roba kolesarske poti in padel na valobran. Pri padcu se je poškodoval po glavi, odpeljali so ga v izolsko bolnišnico. Sledi mu plačilni nalog.

Iz kleti ukradli ribiške palice in kovček z orodjem

V Pivki je nekdo iz kleti ukradel tri ribiške palice in plastičen kovček z orodjem. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Vozilo so mu zasegli

V četrtek ob 22.50 so policisti v Kortah ustavili 24-letnega domačina z osebnim avtomobilom. Pri preverjanju so ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja, vozilu pa je potekla veljavnost registracije. Opravljeni postopek za prepoznavo simptomov za vožnjo pod vplivom mamil je bil pozitiven, odrejen strokovni pregled pa je odklonil. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

NR


Najbolj brano