Vozil vzvratno in povzročil številna trčenja

Na pomurski avtocesti med Lipovci in Mursko Soboto je danes okoli 8.50 prišlo do verižnega trčenja, zaradi katerega je bil odsek proti Mariboru nekaj ur zaprt. Sprožil ga je voznik osebnega vozila, romunski državljan, ki je zgrešil izvoz za Mursko Soboto, ustavil in zapeljal vzvratno. Vanj je trčil tovornjak, nato pa je prišlo do naleta več vozil.

 Foto: STA
Foto: STA

MURSKA SOBOTA > Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da je v avtomobil, ki ga je vozil Romun, najprej trčil voznik tovornega vozila, v tega pa voznik osebnega vozila. Nato je zaradi neprilagojene hitrosti prišlo do trčenja še petih osebnih avtomobilov.

Pomurska avtocesta med Lipovci in Mursko Soboto v smeri proti Mariboru je bila zaradi verižnega trčenja nekaj ur zaprta.

V nastajajoči koloni je kasneje prišlo še do drugih prometnih nesreč, in sicer trčenja avtobusa in osebnega avtomobila, trčenja dveh tovornih vozil in na uvozu na avtocesto še trčenja tovornega vozila in osebnega avtomobila.

V prometnih nesrečah so bili udeleženi državljani Romunije, Slovenije, Madžarske, Italije in Ukrajine. Trije udeleženci so bili laže poškodovani. Skupna škoda na vozilih, zaščitni ograji in prometnih znakih je okrog 57.000 evrov.

Zoper povzročitelja prometne nesreče bodo spisali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu, so navedli na soboški policijski upravi.

STA


Najbolj brano