Vozil preblizu roba ceste in trčil v prometni znak

Včeraj popoldan je 37-letnik iz Ljubljane v Kopru s kolesom s pomožnim motorjem zaradi vožnje preblizu robu vozišča trčil v prometni znak. Pri padcu se je poškodoval, odpeljali so ga v izolsko bolnišnico.

Fotografija je simbolična. Foto: Mirjana Cerin
Fotografija je simbolična. Foto: Mirjana Cerin

PRIMORSKA > Alkotest je Ljubljančanu pokazal 0,29 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog, so mu odredili še strokovni pregled. Sledi mu ukrep glede na rezultat strokovnega pregleda.

Ukradli trezor z denarjem, ribolovne dovolilnice in alkohol

Ponoči je nekdo vlomil v gostinski lokal v Kopru. Policisti so na kraju ugotovili, da je ukradel manjši trezor, v katerem je bilo približno 1000 evrov, ter ribolovne dovolilnice in alkoholne pijače. Škode je za 1500 evrov.

Iz lokala odnesli televizor, denar, cigarete in pijačo

V Kopru so ponoči vlomili v še en gostinski lokal, od koder so odnesli plazma televizor znamke Panasonic, 100 evrov blagajniškega minimuma, cigarete, žgane pijače in nekaj drugih artiklov. Lastnik je oškodovan za 2000 evrov.

Izginila medeninasta svečnika

V Piranu je nekdo iz cerkvenega objekta ukradel dva medeninasta svečnika, vredna 400 evrov.

Natočil gorivo in odpeljal

Neznani voznik osebnega avtomobila znamke VW passat, sive barve, tujih registrskih številk, je ponoči na bencinskem servisu v Šempasu v vozilo natočil za 71,30 evra dizelskega goriva in odpeljal, ne da bi plačal.

Voznik tovornjaka ni vozil po sredini svojega voznega pasu

Danes ob 6.48 so policiste obvestili o manjši prometni nesreči s pobegom na hitri cesti med Vipavo in Ajdovščino, v kateri sta bili udeleženi dve tovorni vozili. Poškodovan ni bil nihče. Policisti so pobeglega 64-letnega voznika tovornega vozila, ki se je po nesreči odpeljal v smeri Vrtojbe, kmalu zatem izsledili in ustavili. Zaradi neupoštevanja vožnje po sredini voznega pasu so mu zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Italijana razgrajala v hotelu

Danes ob 6.31 so policiste obvestili, da trije moški, ki so kazali očitne znake alkoholiziranosti, kršijo javni red in mir v enem od hotelov v bližnji okolici Nove Gorice. Policisti so na kraju ugotovili, da javni red in mir kršita italijanska državljana (stara 60 in 25 let), ki sta bila v hotelu skupaj s prijateljem (prav tako Italijan, star 59 let). Tudi ob prihodu policistov na kraj in njihovih opozorilih sta s kršitvijo nadaljevala, zato so zoper njiju odredili pridržanje v policijskih prostorih. Obema bodo policisti izdali plačilni nalog.

Kuverta z gotovino izginila

Včeraj so policisti v Novi Gorici obravnavali sum storitve kaznivega dejanja zatajitve. Po sedanjih ugotovitvah si je neznanec v enem od večjih trgovskih centrov prilastil kuverto z gotovino, ki jo je oškodovanka imela v torbici. Da kuverte z denarjem ni več v torbici, je oškodovanka ugotovila nekoliko kasneje.

Ukradli okrasni pokrov

Novogoriške policiste so obvestili o tatvini okrasnega pokrova z osebnega avtomobila znamke škoda octavia. Neznani storilec je pred nekaj dnevi iz prednjega odbijača vozila ukradel okrasni pokrovček. Lastnika je oškodoval za 80 evrov.

Goreli komunalni zabojniki

Včeraj ob 11.34 so policiste obvestili o požaru plastičnih zabojnikov za smeti na delno urejenem makadamskem platoju blizu ene od stanovanjskih hiš na območju Prvačine. V požaru je v celoti pogorel en zabojnik, še dva pa sta delno pogorela. Zabojnike so pogasili gasilci PGD Dornberk. Policisti bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva poslali poročilo okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Ukradel mobilni telefon

Neznani storilec je včeraj popoldne v času odsotnosti oškodovanca iz pisarne enega od podjetij v Šempetru pri Gorici ukradel mobilni telefon znamke LG L90.

Odnesli kovinsko ograjo

Idrijske policiste so včeraj zjutraj obvestili o tatvini kovinske ograje. Neznanec je ukradel devet kolutov, v katerih je bilo 25 metrov ograje, in 20 stebričkov. Lastnika je oškodoval za približno 1500 evrov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano