Vlomili v stanovanje v Novi Gorici

Včeraj zvečer so policisti v Novi Gorici obravnavali vlom v stanovanje na Erjavčevi ulici v Novi Gorici. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je neznanec vlomil skozi vhodna vrata stanovanja in pregledal prostore. Ukradel je prenosni računalnik in lastnike oškodoval za približno 600 evrov. Policisti bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Danes ob 10.36 je bila policija obveščena o prometni nesreči na območju naselja Hum, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 67-letna voznica avtomobila, državljanka Velike Britanije (v njenem vozilu je bila tudi 63-letna sopotnica, državljanka Velike Britanije) vozila iz smeri naselja Gornje Cerovo proti Humu. Med vožnjo je v levem ovinku zapeljala na levo stran vozišča in čelno trčila v osebno vozilo, ki ga je vozil 59-letni voznik. 67-letna povzročiteljica prometne nesreče in njena sopotnica sta se predvidoma laže poškodovali. Zdravniško pomoč na kraju so jima nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so ju nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili gasilci JZ GRD Nova Gorica. Prometni policisti so 67-letni povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Vozil je pijan

Včeraj pozno zvečer so policisti v naselju Vrhpolje ustavili 38-letnega voznika avtomobila in odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,43 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prav tako voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Ajdovski policisti so mu vozilo zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Kolesar se je poškodoval

Včeraj ob 19.45 je bila policija obveščena o prometni nesreči na parkirišču v Ajdovščini, kjer je kolesar (otrok) padel s kolesom in se predvidoma laže poškodoval. Poškodovanega kolesarja so najprej zdravniško oskrbeli v ambulanti v Ajdovščini, nato pa je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti so tujo krivdo izključili.

Kradli gorivo

Danes ob 13.40 je bila policija obveščena o tatvini goriva na bencinskem servisu v Vrtojbi. Po prvih podatkih je neznani voznik avtomobila, italijanskih registrskih številk, v vozilo natočil 46 litrov dizelskega goriva in se s kraja odpeljal v smeri Italije, ne da bi pred tem poravnal računa za natočeno gorivo. S tem je voznik gospodarsko družbo oškodoval za 51 evrov. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjeno zadevo ustrezno ukrepali.

Danes dopoldne so policiste obvestili o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega avtomobila, ki je bil parkiran na parkirnem prostoru v Vrtojbi. Neznanec je tekom noči iz tovornega vozila ukradel približno 250 litrov dizelskega goriva. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino goriva glede na ugotovljena dejstva ustrezno ukrepali.

Spletno uredništvo


Najbolj brano