Vlomilec odnesel blagajno

Ponoči je nekdo vlomil v eno od prodajaln v Kopru, tam pa v omaro z blagajno. Iz nje je ukradel vrednostne kartice in gotovino. Podjetje je po prvih ocenah oškodovano za približno 2600 evrov.

Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta
Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta

PRIMORSKA > V Povžanah je nekdo vstopil v hišo skozi odprto okno spalnice in lastnici ukradel več kosov zlatnine. Oškodoval jo je za 2000 evrov.

Vozilo so zasegli

Včeraj dopoldne so imeli policisti v Kopru v postopku voznika avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 0,79 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Poleg tega registrske tablice ne pripadajo vozilu, ki ga je vozil. Vozilo so zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Sumijo, da gre za heroin

Včeraj popoldne so policisti na Bovškem imeli v postopku 19-letno žensko in ji v postopku zasegli manjšo količino snovi, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo (heroin). Omenjeno snov so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti zoper mlajšo žensko uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Prometna nesreča na hitri cesti

Včeraj 21.54 je bila policija obveščena o prometni nesreči na hitri cesti med Ajdovščino in cestninsko postajo Bazara, v kateri sta bila udeležena tovorno in osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 25-letni voznik, državljan Srbije, vlečnega vozila s polpriklopnikom vozil po voznem pasu omenjene hitre ceste izven naselja Vogrsko iz smeri naselja Selo proti Bazari. V bližini bencinskega servisa na hitri cesti se je voznik tovornega vozila izogibal neznanemu vozniku neznanega avtomobila italijanskih registrskih številk in zapeljal na prehitevalni pas, medtem pa ga je prehiteval 44-letni voznik osebnega vozila, slovenski državljan . Omenjeni 44-letni voznik je nato s prednjim delom vozila zadel polpriklopnik, v prometni nesreči je nastala materialna škoda. Nihče od udeležencev se ni poškodoval. Policisti so 25-letnemu srbskemu vozniku tovornega vozila izrekli globo.

Zapeljal izven vozišča

Včeraj ob 23.26 so policisti na odseku hitre ceste med Selom in Ajdovščino obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 29-letni voznik avtomobila peljal po hitri cesti iz smeri naselja Selo proti Ajdovščini. Pred predorom Vipavski križ ni vozil po sredini prometnega pasu, zaradi česar je zapeljal desno izven vozišča na strmo travnato brežino, pri tem je z vozilom podrl prometni znak in nekaj smernih stebričkov. V prometni nesreči se ni nihče poškodoval, na kraju pa so posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in druge pristojne službe. Policisti so vozniku v postopku odredili tudi preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 0,36 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Omenjenemu vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Izdali so mu tudi plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano