Vlomilci odnesli cigarete

Tatovi so v zadnjih dneh vlomili v več hiš, pa tudi v župnišče. Na bencinskem servisu v Vrtojbi so udarili dvakrat. Enkrat je voznik zbežal z 20 evrov vrednim gorivom, drugič pa voznik tovornjaka z 250 litri goriva, kar pomeni skoraj 300 evrov. Še večji plen pa je nepridiprav odnesel iz bencinskega servisa v Štanjelu.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Tatovi pa so bili dejavni tudi na bencinskih servisih. V petek, nekaj minut pred četrto uro zjutraj, se je na bencinskem servisu v Štanjelu sprožil alarm. Policisti so ugotovili, da je neznanec vlomil v objekt in odnesel večjo količino cigaret. Na bencinskem servisu v Vrtojbi je neznani voznik tovornjaka znamke renault z rdečo prikolico natočil 250 litrov dizelskega goriva in odpeljal, ne da bi ga plačal. V primerjavi s podvigom tovornjakarja je bila prava malenkost druga tatvina, ki se je zgodila na istem bencinskem servisu. Voznik črnega peugeota 206 je ukradel za slabih 20 evrov goriva.

V noči na petek je v okolici Kopra neznanec ukradel neregistriran avtomobil znamke BMS 120d črne barve. Avto je star šest let in je športne izvedbe.

Minuli konec tedna so policiste obvestili o več vlomih v okolici Kopra. Neznani vlomilec je v Kopru v četrtek skozi odprto okno vstopil v stanovanje in iz njega odnesel LCD televizor znamke LG s stenskim nosilcem in prenosni računalnik znamke aster. Lastnika je tat oškodoval za 800 evrov. V hišo je neznanec vlomil tudi na Topolcu pri Ilirski Bistrici in iz nje odnesel več zlatnine.

V četrtek je nepridiprav vlomil tudi v hišo na območju Solkana in prav tako ukradel več zlatnine, vredne približno tisoč evrov. Drugi vlomilec je vlomil v župnišče v Mostu na Soči in si prilastil nekaj kovancev.

V četrtek dopoldne so sežanski policisti na trgu v Dutovljah odkrili rdeč skuter piaggio zip, ki je bil pred štirimi dnevi ukraden v Trstu. Potem ko so preverili številke, so skuter vrnili lastniku, policisti pa medtem iščejo informacije, ki bi jih pripeljale do tatu oziroma človeka, ki je skuter iz Trsta pripeljal na Kras.

DC


Najbolj brano