Vlamljali v hiše, lokale, brivnico ...

Konec tedna je bilo na Primorskem precej vlomov: vlamljali so v hiše, gostinske lokale in celo v brivnico.

Fotografija je simbolična. Foto: Www.Bilderbox.Com
Fotografija je simbolična. Foto: Www.Bilderbox.Com

PRIMORSKA > V petek so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal v Sečovljah. Ponoči je nekdo vlomil v objekt, od koder je ukradel približno 850 evrov.

V Zgornjih Škofijah je petek nekdo vlomil v tri hiše. Iz ene je vlomilci ukradli zlat prstan, iz drugih dveh pa ni odnesel ničesar.

Nekaj čez polnoč v soboto so policijo poklicali varnostniki iz enega od koprskih lokalov. Policisti so državljanoma Hrvaške, ki nista upoštevala odredb, ko so ju hoteli odstraniti iz lokala, izrekli globo.

V noči s petka na soboto se je sprožil alarm v lokalu ob meji na Škofijah. Policisti so ugotovili, da je neko poskušal vlomiti v lokal, vendar ni ničesar odnesel, ker ga je očitno pregnal sprožen alarm.

V noči s petka na soboto onoči je nekdo vlomil v brivnico v Kopru. Odnesel je blagajniški minimum.

V Seči je v soboto nekdo vlomil v gostinski lokal, od koder je odnesli 30 steklenic pijače in 70 evrov. Lastnik je oškodovan za 700 evrov.

V Sežani je nekdo v soboto nekdo vlomil v poslovne prostore, tam pa v dva avtomata za tople in hladne napitke. Podjetje je oškodoval za 100 evrov.

V Spodnjih Škofijah je v soboto nekdo vlomil v kamp prikolico, od koder je odnesel prenosni žar, dve kosilnici, baldahin in plinsko jeklenko. Prijaviteljica je oškodovana za 400 evrov.

V Kopru je nekdo vlomil v delovni stroj, od koder je ukradel kovček z delovnim orodjem. Lastnik je oškodovan za 800 evrov.

Drzni tatvini na avtocesti

V petek dopoldne je na počivališču Risnik pri Divači nekdo državljanu Nemčije ukradel denarnico, v kateri je imel vozniško dovoljenje, bančno kartico, potni list in 200 evrov.

V petek ob 19. uri je policija prejela prijavo drzne tatvine na avtocesti pred razcepom Gabrk v smeri Kozine. Oškodovani so bili državljani Grčije, osumljenci pa naj bi se vozili z avtomobilom audi A4. Grkom so z avtomobila nakazali, da naj bi nekaj gorelo. Ko so ti ustavili vozilo, so jim ukradli žensko torbico z osebnimi dokumenti, prometno dovoljenje in 1000 evrov.

Bežal pred policisti

V soboto ob 15. uri so policisti v Sežani opazili 31-letnega domačina, ki je vozil avtomobil brez vozniškega dovoljenja. Ko je ta zagledal policiste, je pričel z vozilom bežati. Pri tem je zapeljal v enosmerno ulico proti bolnišnici v Sežani. Med vožnjo po enosmerni ulici pa moral zaradi pravilno nasproti prihajajočega vozila svoje vozilo ustaviti. Ko je policist od zadaj pristopil do ustavljenega vozila, se je voznik zaklenil v vozilo in kljub večkratnim ukazom policista, naj izstopi iz vozila, tega ni upošteval, ampak je začel voziti vzvratno proti drugemu policistu. Zaradi preprečitve ogrožanja policista, neupoštevanja zakonitih ukazov policista ter storitve prekrška vožnje vozila v cestnem prometu brez vozniškega dovoljenja, je policist razbil steklo voznikovih vrat ter vozniku preprečil nadaljnjo vožnjo. Med pregledom vozila ja bilo ugotovljeno, da so v vozilu določeni predmeti, ki izvirajo iz kaznivega dejanja (vloma na območju Lipice), ki so ga policisti obravnavali isti dan ob 3.45. Policisti so mu zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzeli prostost in ga privedli na policijsko postajo. Med postopkom privedbe na policijsko postajo so pri 31-letniku policisti našli snov, za katero obstaja velika verjetnost, da gre za prepovedano heroin. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je pri vlomu sodelovala tudi njegova 27-letna partnerka, ki je bila v nadaljevanju prav tako pridržana na policijski postaji. V postopku je policistom izročila še 133 sladoledov, ki sta jihskupaj ukradla. Ker 31-letnik ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli.

Prometne nesreče

V Postojni so v petek popoldne policisti ustavili 57-letnega domačina, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred njim vozeči avto, ki ga je vozil 44-letni Postojnčan. Povzročitelju je alkotest pokazal 1,05 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

V soboto okoli 20. ure je v Kopru 42-letni voznik avtomobila iz Hrvatinov na prehodu za pešce zbil 46-letno peško iz Kopra. Lažje poškodovano so odpeljali v izolsko bolnico. Vozniku sledi plačilni nalog.

V petek ob 14.24 je v Sečovljah 15-letni voznik skuterja zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču in med drsenjem trčil v avtomobil, ki ga je vozila 70-letna domačinka. Povzročitelja in njegovega sopotnika so odpeljali v izolsko bolnišnico. Sledi mu obdolžilni predlog.

V soboto ob 14.45 je na cesti pri Pivki padel motorist, 38-letni državljan Hrvaške. Vozil je proti Postojni, pri tem pa zapeljal na nasprotno smerno vozišče in padel. V nesreči se ni poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,96 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zasegli so mu vozniško dovoljenje in zanj podali obdolžilni predlog.

Zalotili so ga s torbo, polno ukradenih predmetov

V soboto ob 13.40 so policijo obvestili, da imajo v koprskem trgovskem centru moškega s polno torbo ukradenih izdelkov. Policisti so na kraju ugotovili, da ima 48-letni Ljubljančan v prirejeni torbi z dvojnim dnom ukradene artikle v skupni vrednosti 195 evrov. Artikle so vrnili odgovorni osebi v trgovini. Ljubljančan je imel v avtomobilu še eno vrečko s 40 kosi novih oblačil, ki jo je na poziv policistov tudi izročil. Sledi mu kazenska ovadba.

Kradel s čolna

V Seči je v nedeljo nekdo v kanalu Svetega Jerneja stopil na privezan čoln znamke fisherman, odprl nezaklenjen pokrov klopi na zadnjem delu čolna in ukradel 22-litrski rezervoar za gorivo znamke hulk. Lastnik je oškodovan za 120 evrov.

Nasilje v družini

V vasi pri Divači so policisti v nedeljo obravnavali nasilje v družini. Nasilnežu so izrekli prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Pijani vozniki

V ponedeljek ob 0.11 so policisti na poti v Strunjan kontrolirali 48-letnega voznika avtomobila, ki je kazal nezanesljive znake v prometu. Alkotest mu je pokazal 0,69 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo. Sledi mu obdolžilni predlog.

V soboto ob 17.40 so policisti v Ankaranu ustavili 50-letnega Izolana, ki mu je alkotest pokazal 1,42 miligrama alkohola na literi izdihanega zraka. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, sledi mu obdolžilni predlog.

V petek ob 17.37 je na mejni prehod Dragonja pripeljal 49-letni Celjan z avtomobilom. V postopku se je izkazal s slovensko osebno izkaznico in vozniškim dovoljenjem. Pri postopku preverjanja so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja od maja 2011. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,18 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in mu zasegli avtomobil, sledi mu obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 3.49 so policisti v Sežani kontrolirali voznika osebnega avtomobila, 38-letnega domačina. Ugotovili so, da je vozil vozilo času ukrepa prenehanja vozniškega dovoljenja. Odredili so mu alkotest, ki je pokazal 0,68 miligrama alkohola na liter izdihanega zraja, in mu zasegli vozilo. Sledi mu obdolžilni predlog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano