Vlak trčil v bager

Pri Gorenjem Logu je ob 8.07 potniški vlak trčil v bager, ki je opravljal vzdrževalna dela. V nesreči se je 40-letni voznik bagra zelo hudo poškodoval, na zdravljenje pa so ga s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center, so povedali na Policijski upravi Nova Gorica.

V Gorenjem logu pri Tolminu je ob 8.07  potniški vlak trčil v  
bager, ki je opravljal vzdrževalna dela. Foto: Pgd Tolmin
V Gorenjem logu pri Tolminu je ob 8.07 potniški vlak trčil v bager, ki je opravljal vzdrževalna dela. Foto: Pgd Tolmin

MOST NA SOČI > Na kraj nesreče so nemudoma prišli reševalci in gasilci, ki so poškodovanemu 40-letniku nudili prvo pomoč, poškodbe pa so bile tako hude, da so voznika bagra s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v Ljubljano.

Policija je na kraj dogodka napotila tudi tolminske policiste in novogoriške kriminaliste. Okoliščine nesreče še ugotavljajo, glede na ugotovljena dejstva pa bo sledil ustrezen ukrep, je dodal Dean Božnik z novogoriške policijske uprave.

O nesreči so obvestili tudi preiskovalnega sodnika in državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zakaj je bil delovni stroj zunanjega izvajalca na progi 13 minut pred napovedano zaporo, na železnicah za zdaj ne vedo. Zapora proge zaradi del na tem odseku je bila namreč predvidena od 8.20, ko bi mimo odpeljal potniški vlak, in do 13. ure.

Iz Slovenskih železnic so sporočili, da je vlak v delovni stroj trčil med postajama Anhovo in Most na Soči. Potniki in strojevodja po prvih informacijah niso poškodovani, kar so potrdili tudi na policiji.

Proga bo zaradi preiskave nesreče do nadaljnjega zaprta, za potnike pa so organizirani nadomestni avtobusni prevozi.

STA


Najbolj brano