Veter povzroča težave v prometu in podira drevesa

Burja povzroča nekaj preglavic v prometu. Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaprta polovica primorske avtoceste med priključkoma Kastelec in Kozina v smeri Ljubljane, promet je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

Burja povzroča nekaj preglavic v prometu. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Burja povzroča nekaj preglavic v prometu. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

SLOVENIJA > Na primorski hitri cesti med CP Nanos in Selom je prepovedan promet za hladilnike in vozila s ponjavami.

Na regionalni cesti Razdrto-Vipava-Ajdovščina je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Na primorski avtocesti so začeli z nočnimi popolnimi zaporami na odseku Kozina-Črni Kal proti Kopru. Zapore bodo vsak delavnik ponoči med 20. in 5. uro zjutraj ter vsak vikend od petka od 20. ure do ponedeljka do 5. ure zjutraj. Danes ponoči popolna zapora odpade.

Močan veter, po napovedih vremenoslovcev vse dni do petka, lahko povzroča težave v prometu po vsej državi.

Zaradi snega na cestišču velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike na cesti Col-Črni Vrh-Godovič, na hrvaški strani MP Babno Polje in Petrina je prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 tone.

Zjutraj je v Idrskem močan veter odkrival streho na kmetijskem objektu ob hiši in poškodoval vozilo, ki je bilo v bližini. Kobariški gasilci so strešnike odstranili.

Zgodaj zjutraj sta na cesti Šmarje-Dragonja in na mejnem prehodu Sočerga zaradi vetra padli drevesi. Koprski gasilci so ju razžagali in odstranili z vozišča.

Veter je zjutraj podrl drevo na cesti Pregarje-Prem-Dolenjski potok.

Sunek vetra je poškodoval streho stanovanjske hiše v Mučeniški ulici.

V Krkavčah je močan sunek vetra poškodoval telefonski drog.

V Kopru, na ankaranski cesti, je veter podrl začasna sestavljiva krožišča.

NR


Najbolj brano