Večji organizatorji koncertov v Furlaniji z goljufijo do 1,6 milijona evrov

Finančni stražniki z goriškega pokrajinskega poveljstva so sklenili preiskavo, v kateri so izsledili upravitelje treh podjetij, ki so za organizacijo koncertov in glasbenih dogodkov na goljufiv način pridobili javno denarno pomoč, poroča Primorski dnevnik. V težavah sta se po pisanju Il Piccola znašli družbi Zenit in Azalea Promotion, ki je v Furlaniji organizirala vrsto odmevnih koncertov od Brucea Springsteena in Metallice do Radioheadov.

Azalea Promotion je leta 2012 v vilo Manin pripeljal tudi 
zasedbo Radiohead. Foto: Maja Pertič Gombač
Azalea Promotion je leta 2012 v vilo Manin pripeljal tudi zasedbo Radiohead. Foto: Maja Pertič Gombač

TRST > Trije osumljenci so med letoma 2007 in 2013 zaprosili za finančno pomoč za organizacijo koncertov in raznih glasbenih dogodkov deželo Furlanijo Julijsko krajino ter nekatere občine, tudi v sosednjem Venetu. Skupno so dobili približno dva milijona evrov denarne pomoči.

Finančni stražniki so ugotovili, da so se osumljenci dokopali do javne pomoči na goljufiv način. Ustanovili so namreč tri pravne subjekte, kar jim je omogočilo, da so presegli najvišjo stopnjo pomoči, ki je dovoljena. Finančni stražniki so med preverjanjem dokumentacije našli tudi več ponarejenih dokumentov, ki so jih osumljenci prilagali prošnjam, tako da so prejeli čim več denarja. Hkrati so prošnje vlagali v imenu več podjetij, poroča Primorski dnevnik.

Goriški finančni stražniki so izračunali, da so osumljenci državno blagajno oškodovali za 1.600.000 evrov. Finančni stražniki so o tem opozorili tožilce na računskem sodišču, ki bo poskrbelo, da bo denar vrnjen.

Spletno uredništvo


Najbolj brano