Več motoristov huje ranjenih

Lep sončen vikend je na primorske ceste zvabil tudi veliko motoristov, za katere so se načrtovani izleti končali v bolnišnicah. V petek popoldne se je pri Marezigah hudo poškodoval kolesar iz Prekmurja, v soboto na črnokalskih ovinkih pa motorist iz Ljubljane. V bolnišnice so reševalci odpeljali tudi več italijanskih motoristov in njihovih sopotnic.

Titova cesta v Postojni je bila minuli konec tedna prizorišče 
dveh hujših prometnih nesreč.  Foto: Pgd Postojna
Titova cesta v Postojni je bila minuli konec tedna prizorišče dveh hujših prometnih nesreč.  Foto: Pgd Postojna

PRIMORSKA >Huda prometna nesreča se je zgodila včeraj popoldne v Solkanu. Že prve informacije s prizorišča nesreče so bile grozljive, saj naj bi sopotnica na motorju ostala brez noge. Policisti so ugotovili, da se je nesreča zgodila, ko je 30-letna voznica avtomobila okoli 14.30 vozila od hotela Sabotin proti solkanskemu “placu”. Prehitel jo je 25-letni italijanski motorist in čelno trčil v avto, s katerim se je nasproti pripeljala enako stara voznica avtomobila. V nesreči sta se poškodovala motorist in njegova 24-letna sopotnica, ki si je pri padcu hudo poškodovala nogo.

Na severnem Primorskem se je konec tedna zgodilo še več prometnih nesreč, v katerih se je laže poškodovalo več motoristov. Včeraj malo pred 15. uro je motorist padel med Žago in Srpenico. Ob 16.20 pa je počilo v Vrtojbi pred gostiščem Rutinca. V nesreči dveh vozil sta se poškodovali dve osebi.

Že v petek popoldne, malo pred 18. uro, se je na cesti med Marezigami in Montinjanom huje poškodoval 49-letni kolesar iz Prekmurja. Zapeljal je v udarno jamo in padel. Reševalci so ga odpeljali v Izolo, kjer jih je na helioportu že čakal helikopter, s katerim so kolesarja s hudimi poškodbami odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V petek zvečer se je na Postojnskem nadaljeval niz hudih nesreč, ki se je začel z nočno nesrečo na avtocesti pri Studencu. Poročali smo, da se je nesreča zgodila, ko se je s počivališča na avtocesto s tovornjakom vključeval 43-letni slovaški voznik. V zadnji del tovornjaka je trčil voznik kombija, 30-letni sopotnik, doma iz Ljubljane, pa je v zmečkani pločevini umrl. V petek ob 21.30 je italijanski motorist pripeljal v krožišče na Titovi cesti v Postojni. Dvakrat je trčil v robnik krožišča, nato pa s sopotnico nesrečno padel. Sopotnica se je v nesreči huje poškodovala, postojnski reševalci so jo odpeljali na zdravljenje v bolnišnico Katinara. V soboto dopoldne je na Titovi cesti znova počilo. Voznik avtomobila je izsilil prednost italijanskemu motoristu. S hondo je padel na tla in se huje poškodoval. Reševalci so ga odpeljali v ljubljanski klinični center. V soboto zgodaj popoldne je na cesti med Postojno in Planino padel še en italijanski motorist. Po prvih podatkih se je lažje poškodoval, tudi njega so odpeljali v tržaško bolnišnico.

S hudimi poškodbami pa so v izolsko bolnišnico v soboto okoli 13. ure pripeljali motorista iz Ljubljane. Po črnokalskih klancih se je peljal proti Kopru in v bližini lokala Viki burger nesrečno padel ter se huje poškodoval.

Včeraj malo po poldnevu sta na cesti med Podgradom in Hrušico trčila avtomobil in motorno kolo. Na srečo se je končalo brez hujših posledic. Malo po 13. uri se je nesreča zgodila še v Jelšanah. V čelnem trčenju kombija in avtomobila sta se laže poškodovali dve osebi. SP


Najbolj brano