Vandal ponovno udaril v Idriji

Včeraj je v Idriji ponovno udaril vandal. Neznani storilec se je ponoči z barvo znesel nad fasado tamkajšnje občinske stavbe, prav tako je z barvo pomazal mozaik pred vhodom v objekt. A s tem svojega vandalističnega pohoda še ni končal.

Neznanec je poleg fasade občinske stavbe z barvo pomazal 
tudi napis na spomeniku na Mestnem trgu in steno kinodvorane v Idriji. Foto: Risto Verbič
Neznanec je poleg fasade občinske stavbe z barvo pomazal tudi napis na spomeniku na Mestnem trgu in steno kinodvorane v Idriji. Foto: Risto Verbič

IDRIJA > Idrijski policisti so še ugotovili, da je neznanec z barvo pomazal napis na spomeniku na Mestnem trgu in steno kinodvorane v Idriji. Po nestrokovni oceni je nastala materialna škoda v višini približno 1500 evrov. Idrijska občina je podala predlog za pregon kaznivega dejanja vandalizma, zato bodo idrijski policisti na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.

Policisti so še ugotovili, da se je neznanec z barvo znesel tudi nad parkiranim avtobusom in kombijem na enem od tamkajšnjih parkirišč in tako gospodarskemu podjetju povzročil škodo v približni vrednosti 2500 evrov. Tudi v tem primeru je oškodovanec podal predlog za pregon in bodo idrijski policisti na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Policisti v zvezi z obravnavanimi primeri vandalskih dejanj in razjasnitve vseh okoliščin zaprošajo vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi lahko policistom nudili koristne informacije, da pokličejo na Policijsko postajo Idrija (Gregorčičeva ulica 5, 5280 Idrija, telefon: (05) 372 48 00, elektronska pošta: pp_idrija.pung@policija.si) ali na interventno številko Policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Spletno uredništvo


Najbolj brano