V zlatarni v Kopru zamotili prodajalko in ukradli nakit, vreden 3505 evrov

V eni do zlatarn v Kopru so neznanci v soboto zamotili prodajalko in ji ukradli mošnjiček z zlatim nakitom v vrednosti 3505 evrov.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

PRIMORSKA > V petek popoldne se je v Piranu zgodila prometna nesreča. 21-letna pešakinja, državljanka Madžarske, je nepravilno prečkala cesto. 30-letni voznik motornega kolesa iz Šentilja se ji je umikal, pri čemer je padel in se poškodoval. Pešakinji sledi ukrep glede na stopnjo poškodb motorista, motoristu pa plačilni nalog, ker je upravljal vozilo, za katero nima ustreznega izpita A kategorije.

Zbil pešakinjo

V petek okoli 18. ure je 26-letni Lucijčan v Luciji na ulici spregledal 69-letno pešakinjo iz Pirana in jo z zadnjim delom vozila zbil, da je padla po vozišču. Odpeljali so jo v izolsko bolnišnico. Sledi ukrep po pridobljeni zdravstveni dokumentaciji o teži poškodb.

Iz trgovine ukradli dve jakni

V Luciji je nekdo v petek iz trgovine odnesel dve jakni višjega cenovnega razreda in s tem podjetje oškodoval za 250 evrov.

V petek ob 22.27 so policiste obvestili, da na cesti leži pijan moški. Policisti so na kraju našli 34-letnika, državljana Nemčije, ki je močno pijan ležal na tleh na uvozu proti cesti, rezervirani za motorna vozila. Ob ukazu policista, naj vstane in se odstrani z avtoceste, je ta sicer vstal, nakazal, da bo odšel, nakar se je ponovno ulegel. Ves čas je preklinjal in se nedostojno vedel do policista. Na ponovni ukaz, naj se odstrani z avtoceste, je vstal in skočil proti policistu, da bi ga odrinil. Policist je takrat uporabil strokovni prijem in prisilna sredstva. Odredili so mu pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Odnesel je kovinsko blagajno

V soboto je nekdo v Kopru vlomil v poslovne prostore, preiskal predale in odnesel kovinsko blagajno, v kateri je bilo 50 evrov.

Iz blagajne v trgovini ukradli 1190 evrov

V soboto ob 20.41 so policiste obvestili, da je nekdo iz blagajne v eni od koprskih trgovin izkoristil nepazljivost prodajalke in ukradel 1190 evrov.

Iz hiš kradli denar in zlatnino

V soboto je nekdo v Škocjanu vlomil v hišo, od koder je odnesel zlato verižico in 200 evrov. Lastniki so oškodovani za 2000 evrov.

Vlomili so tudi v sosednjo hišo, za zdaj pa še ni znano, če so tudi od tam kaj odnesli. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V soboto je v Kopru nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in od tam odnesel več kosov zlatnine. Lastnica je oškodovana za 4000 evrov.

V soboto je v vasi pri Postojni nekdo vlomil v hišo, od koder je lastnikom ukradel 1300 evrov.

Iz lope izginil agregat

V nedeljo je v Merčah pri Ilirski Bistrici nekdo iz odklenjene in odprte lesene lope na zemljišču ukradel dizelski agregat, star približno šest mesecev, vreden 1000 evrov.

V trgovskem centru ostal brez denarnice

V nedeljo je v trgovskem centru v Kopru nekdo 33-letnemu Ljubljančanu ukradel denarnico, v kateri je imel dokumente, približno 150 evrov in spominsko kartico. Kasneje je občan denarnico našel, vendar brez denarja. Policisti so dokumente vrnili lastniku.

Trčila sta

V nedeljo ob 16.45 je v Vrbovem pri Ilirski Bistrici 28-letnik z avtomobilom pri vzvratni vožnji trčil v motorno kolo. Alkotest mu je pokazal rezultat 1,19 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Zasegli so mu vozilo

V nedeljo ob 22.57 so policisti v Izoli ustavili 25-letnega domačina, ki ima veljaven ukrep začasni odvzem vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu vozilo, sledi mu obdolžilni predlog.

V Izoli ukradli kolo s pomožnim motorjem

Ponoči je nekdo v Izoli izpred bloka ukradel kolo s pomožnim motorjem tomos flexer, vredno 300 evrov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano