V žepni svetilki je imel prikrit električni paralizator

Na mejnem prehodu Starod so policisti na izstopni kontroli v predalu voznikovih vrat našli električni paralizator, ki je bil prikrit v žepni svetilki. Državljanu Albanije so predmet zasegli in mu izdali odločbo o prekršku.

Mejni prehod Starod Foto: Tomo Šajn
Mejni prehod Starod Foto: Tomo Šajn

PRIMORSKA > V Fijesi jenekdo ukradel torbico s telefonom in svetilko ter ribiško opremo. Lastnica je oškodovana za 450 evrov.

Mladenič zamotil prodajalko, nato iz blagajne ukradel denar

Zaposleno v eni od koprskih trgovin je včeraj zgodaj popoldne zamotil neznanec, nato pa ji je iz blagajne pobral denar in pobegnil. Fant naj bi bil star približno 17 let, vitke postave, visok približno 175 centimetrov, krajših las. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na plaži ostal brez telefona

Na plaži na Debelem rtiču so slovenskemu turistu ukradli mobilni telefon znamke sony xperia, vreden približno 600 evrov.

Na Mali Mojstrovki se je poškodoval italijanski planinec

Včeraj malo pred 15. urio so policiste obvestili, da se je na pobočju Male Mojstrovke na Vršiču na Bovškem poškodoval planinec. 52-letni planinec, državljan Italije, je med hojo klecnil in s kolenom udaril v skalo in se laže poškodoval. Oskrbeli so ga reševalci Postaje GRS Bovec in ga prenesli do ceste na vrhu prelaza Vršič. Nato so ga člani dežurne ekipe za reševanje v gorah z vojaškim helikopterjem prepeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Zasačili so ga s heroinom

Včeraj popoldne so policisti v Novi Gorici 44–letnemu moškemu zasegli prašnato snov, za katero sumijo, da gre za heroin. Snov so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Vandal popisal pročelje poslovne stavbe

Neznani storilec je v zadnjih dneh v Tolminu s črnim sprejem popisal fasado ene od tamkajšnjih poslovnih zgradb in povzročil za približno 30 evrov škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon kaznivega dejanja, zato bodo tolminski policisti o primeru obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v poslovne prostore podjetja

Danes zjutraj so policiste obvestili o vlomu v poslovne prostore enega od podjetij v Ajdovščini. Po sedanjih ugotovitvah je neznanec ponoči vlomil skozi vhodna vrata podjetja in iz notranjosti odtujil sef z vsebino (gotovina, bančne kartice podjetja). Ajdovski policisti bodo po končani preiskavi spisali kazensko ovadbo.

Vozil pijan

Včeraj nekaj minut po 21. uri so policisti v Solkanu ustavili 50-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je imel v organizmu 0,80 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo poslali obdolžilni predlog na sodišče.

Natočil in odpeljal

Danes so policiste obvestili o tatvini goriva na bencinskem servisu na hitri cesti v Šempasu. Neznani voznik kombija znamke ford, romunskih registrskih številk, je nekaj minut po 8. uri v vozilo natočil za približno 80 evrov goriva in odpeljal (v smeri Razdrtega) ne da bi poravnal račun. Policisti so vozilo kasneje izsledili na Postojnskem in bodo ustrezno ukrepali.

Izčrpal gorivo iz parkiranega tujega tovornjaka

Policiste so danes zjutraj obvestili, da je neznani storilec ponoči ukradel gorivo iz tovornjaka znamke volvo, ki je bil parkiran na počivališču na območju Šempasa. Nepridiprav je iz rezervoarja iztočil približno 500 litrov dizelskega goriva, medtem ko je 45–letni slovaški voznik počival v kabini tovornjaka.

Spletno uredništvo


Najbolj brano