V zadevi Mip preklicana naroka

Na ljubljanskem okrožnem sodišču sta odpadli obe za ta teden razpisani obravnavi v zadevi Mip. Vojteh Volk je predložil zdravstveno dokumentacijo, zato izvedenstvo za ugotavljanje njegovega zdravstvenega stanja za zdaj še ni potrebno.

Vojteh Volk Foto: Tomaž Skale/Dnevnik
Vojteh Volk Foto: Tomaž Skale/Dnevnik

LJUBLJANA > Sojenje naj bi se nadaljevalo 20. decembra, če do takrat v spis ne bodo prišla nova zdravniška opravičila. Odpoved nadaljevanja glavne obravnave zaradi oškodovanja bank pri pridobitvi osem milijonov evrov kredita, je bila pričakovana. Zagovornik Vojteha Volka je sodnico že minuli teden ustno seznanil, da se je zdravje Vojteha Volka poslabšalo, sin in soobtoženi Marko Volk pa je ocenil, da bi očetove težave lahko trajale vsaj dva meseca.

Na okrožnem sodišču v Ljubljani so pojasnili, da so prejeli zdravstveno dokumentacijo Vojteha Volka, zato za zdaj izvedenstvo za ugotavljanje njegovega zdravstvenega stanja ni potrebno. Sodnica Jasmina Javornik je razpisala štiri naroke vse do prve polovice januarja.

Ker je državna tožilka Mateja Gončin nekoliko dopolnila obtožnico, ima Vojteh Volk pravico, da dopolni svoj zagovor. Sodišče čaka, ali bo to pravico izkoristil tudi soobtoženi Martin Kovač, ki ga prejšnji teden prav tako ni bilo na obravnavo, je pa zdaj prevzel vabilo na razpisane naroke. Po dopolnitvi zagovorov vseh obtožencev bi se sojenje lahko prevesilo h koncu, torej k zaključnim besedam in izreku sodbe. JK


Najbolj brano