V vozilu prevažal še šest skritih otrok

Na mejnem prehodu Sočerga so imeli policisti včeraj ob 12.53 v postopku 36-letnega državljana Nemčije, ki je želel izstopiti iz države. Pri pregledu vozila z zatemnjenimi stekli so ugotovili, da je imel v vozilu tri otroke z dokumenti, poleg teh pa še šest skritih, brez veljavnih dokumentov, so pojasnili na koprski policijski upravi.

Na mejnem prehodu Sočerga so  policisti pri pregledu  vozila  
36-letnega državljana Nemčije  ugotovili, da je imel v vozilu tri 
otroke z dokumenti, poleg teh pa še šest skritih, brez 
veljavnih dokumentov.   Foto: Miha Crnič
Na mejnem prehodu Sočerga so policisti pri pregledu vozila 36-letnega državljana Nemčije ugotovili, da je imel v vozilu tri otroke z dokumenti, poleg teh pa še šest skritih, brez veljavnih dokumentov.  Foto: Miha Crnič

PRIMORSKA > Najstarejši otrok ima 13 let, najmlajši 6 let, vsi pa so njegovi otroci. Trije so bili pokriti z odejo na klopi v drugi vrsti, trije pa so klečali med drugo in tretjo vrsto, pokriti z brisačami. Policisti so mu izdali plačilni nalog in mu zasegli listine za zagotovitev izvršitve plačila 2000 evrov kazni. Ob 14.30 je poravnal izrečeno globo.

Vlomili v lokal

Včeraj zjutraj je bila policija obveščene o vlomu v enega od gostinski lokalov v Ajdovščini. Neznanec je vlomil skozi okno in pregledal notranjost ter nato kraj zapustil skozi vrata. Po prvih podatkih je ukradel blagajno z gotovino in cigarete. Kako veliko škodo je povzročil, še ni jasno. Ajdovski policisti bodo v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Kršil javni red in mir

Včeraj zvečer je bila policija obveščena o kršitvi javnega reda in miru na večji javni prireditvi na Tolminskem, kjer so morali posredovati tamkajšnji varnostniki. 25-letni obiskovalec javne prireditve ni upošteval ukaza varnostnika, naj se odstrani iz varovanega območja. Kljub temu so varnostniki kršitelja uspeli odstraniti s prizorišča. Policisti so 25-letnemu kršitelju izdali plačilni nalog.

Iz žepa so mu ukradli denarnico

Ponoči so bili novogoriški policisti obveščeni o drzni tatvini na večji javni prireditvi na Tolminskem. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec oškodovancu z roko segel v hlačni žep in mu ukradel denarnico, v kateri je imel nekaj denarja in bančni kartici. Tolminski policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom tatvine na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Nahrbtnik je izginil

Včeraj pozno popoldne je bila policija obveščena o tatvini nahrbtnika v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je nepridiprav v skate parku izkoristil nepazljivost oškodovanca in odnesel fotografski nahrbtnik z različnimi fotografskimi objektivi, pomnilniškimi karticami, svetlobnimi lečami in drugim. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Francoza s konopljino smolo

Na mejnem prehodu Sočerga je 21-letni državljan Francije pri pregledu osebnega avtomobila iz hlač izvlekel smolnato snov rjave barve in jo izročil policistu. Snov so mu zasegli in jo odpeljali na ekspertizo, kjer je bilo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo konopljina smola, in sicer 3,42 grama. Zoper Francoza je bil uveden prekrškovni postopek in izdana odločba. Na kraju je plačal globo in sodne takse. Dobri dve uri za tem so še pri drugem državljanu Francije zasegli 2,67 grama konopljine smole. Zaradi kršitve je bil izpeljan hitri postopek. Plačal je globo in sodne takse.

Vlomil v stanovanje

V Kopru je nekdo pred dnevi vlomil v stanovanje na Cesti na Markovec. Stanovanje je pregledal, vendar ni ničesar odnesel. Lastnik je zaradi poškodb vrat oškodovan za 700 evrov.

Kradli na Debelem rtiču

Na Debelem rtiču je nekdo iz odklenjene garderobne omarice ukradel denarnico, v kateri je imela zaposlena nekaj denarja, osebno izkaznico, vozniško dovoljenje, bančne ter razne druge kartice. Oškodovana je za 200 evrov.

Nasilje v družini

Koprski policisti so včeraj popoldne obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu moškemu je bila izrečena prepoved približevanja, sledi pa mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nasilje v družini in kaznivo dejanje zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje.

Spletno uredništvo


Najbolj brano