V trgovini zagorelo, ko v njej še ni bilo nikogar

Včeraj zjutraj je Gojka Crnošija s solzami v očeh nejeverno zrla proti prodajalni družinskega podjetja Moderato Cantabile na Bernardinu, v kateri je izbruhnil požar. Po prvih podatkih naj bi zagorelo zaradi napake na električni napeljavi.

Kar ni zgorelo, je zaradi dima in vode uničeno. Foto: Silva Križman
Kar ni zgorelo, je zaradi dima in vode uničeno. Foto: Silva Križman

BERNARDIN > Že kmalu po sedmi uri je v mirno jutro proti Bernardinu zarezal zvok gasilskih siren. Le nekoliko prej so na Bernardinu opazili dim, ki se je začel valiti iz trgovine Moderato Cantabile z moško konfekcijo.

Na srečo so gasilci prihiteli pravočasno in požar kmalu pogasili, tako da se ni razširil. Kljub temu pa je vsa zaloga oblačil, ki je bila v trgovini, uničena: zaradi ognja, dima in tudi vode, s katero so gasili in nato še ohlajevali prostor. Poleg gasilcev so na Bernardin prihiteli tudi policisti, vendar natančnega vzroka požara včeraj še niso ugotovili. Po prvih podatkih naj bi ogenj izbruhnil zaradi napake na električni napeljavi. Tudi višino škode so včeraj še ugotavljali.

Kot je za Primorske novice povedala Gojka Crnošija, v trgovini sicer ni bilo ničesar takšnega, kar bi lahko povzročilo požar. Tudi sama je pomislila na kratek stik na električni napeljavi. Požar je izbruhnil, ko v trgovini ni bilo nikogar, saj jo odpirajo kasneje. To je bil v manj kot šestih letih že drugi požar, ki je močno prizadel družinsko dejavnost.

Konec avgusta leta 2011 je namreč zagorelo na drugi strani bernardinske promenade, v trgovini z ženskimi oblačili, le da je tedaj ogenj izbruhnil po koncu delovnega časa in se zelo hitro razširil. Tudi takrat je zagorelo zaradi stika na električni napeljavi, požar pa je povzročil ogromno škode in seveda uničil vsa oblačila. “Mislim, da se še dolgo ne bomo pobrali,” nam je tedaj rekla Gojka Crnošija. Pa jim je uspelo prostor obnoviti in nadaljevati z dejavnostjo, zdaj pa jih je ogenj presenetil v drugi trgovini.

SILVA KRIŽMAN


Najbolj brano