V trgovini je otipaval otroka

Novomeški policisti poročajo 54-letnem moškem, ki je osumljen spolnih napadov na osebe, mlajše od 15 let. 4. avgusta naj bi otipaval otroka v trgovini na novomeškem območju, dva dneva za tem pa so ga pri podobnem dejanju opazili tudi na ljubljanskem koncu.

Fotografija je simbolična. Foto: Peter Andrews
Fotografija je simbolična. Foto: Peter Andrews

NOVO MESTO > Gre za 54-letnega moškega vitke postave. Visok je približno 180 centimetrov, je izrazito svetlih, skoraj belih las, brkov in brade. V obeh primerih je bil oblečen v kratke hlače in svetlejšo majico ter obut v športne copate. Za prevoz je uporabljal kolo.

4. avgusta so novomeški policisti prejeli prijavo, da je moški v eni od trgovin pristopil do otroka, ki si je ogledoval artikle, ga ogovoril in začel otipavati. Otrok se je fizično uprl in osumljenega odrinil. Moški je nato trgovino zapustil in odšel neznano kam.

Policija dopušča možnost, da je moški pred odvzemom prostosti to počel tudi drugod po Sloveniji, zato zato naprošajo vse, ki razpolagajo s takšnimi informacijami, da jih sporočijo na intervencijsko številko 113, anonimni telefon 080-1200 ali na najbližjo policijsko postajo.

6. avgusta ga je pri podobnem dejanju opazil varnostnik v eni od trgovin na območju Policijske uprave Ljubljana in obvestil policijo. Policisti so mu zaradi suma, da je storil še eno kaznivo dejanje spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let, odvzeli prostost. S kazensko ovadbo je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Za kaznivo dejanje spolni napad na osebo, mlajšo od petnajst let, je predvideno do 8 let zaporne kazni.

Policisti so ugotovili, da sta bila otroka v obeh primerih v trgovinah skupaj s starši. Moški jih je najprej opazoval, nato pa se je v trenutku nepazljivosti staršev približal otroku in ga začel otipavati. Staršem svetujejo, naj prisluhnejo svojemu otroku, če jim želi povedati o podobni izkušnji, o tem pa naj takoj obvestijo policijo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano