V trčenju z vlakom na Škofjeloškem umrl 68-letnik

Na zavarovanem prehodu čez železniško progo v Svetem Duhu v bližini Škofje Loke se je v torek okoli 18. ure zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Tovorni vlak je trčil v avtomobil 68-letnega voznika, ki je zaradi posledic nesreče nato umrl v zdravstveni ustanovi.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

ŠKOFJA LOKA > Kot so danes sporočili s Policijske prave Kranj, je v času nesreče signalizacija na prehodu delovala in naznanjala prihod vlaka. Tuje krivde za nesrečo pa prometni policisti po dosedanjem zbiranju podatkov niso ugotovili.

Pred dvema tednoma se je podobna nesreča, ki pa ni imela tragičnih posledic, zgodila v Podnartu, kjer je voznik tovornega vozila poškodoval zapornico, ki je naznanjala prihod vlaka. Že lani pa je prav v Podnartu zaradi nepravilne vožnje na prehodu umrl motorist.

Druga podobna nesreča s smrtnim izidom se je zgodila pred nekaj leti v Žabnici, ko je kolesar zapeljal na železniško progo mimo spuščenih zapornic in prav tako umrl v trčenju z vlakom.

Policisti ob tokratni nesreči zato znova opozarjajo voznike, da ima vlak prednost pred vsemi udeleženci cestnega prometa. Zato je dolžnost udeleženca, da se ustavi pred prehodom, ko svetlobni znaki naznanjajo prihod vlaka, ko se zapornice puščajo ali so že spuščene in ko promet ustavlja pooblaščeni železniški delavec.

Pred nezavarovanim prehodom se je potrebno ustaviti tudi, ko se prehodu približuje vlak, čeprav udeleženec v cestnem prometu na to ni posebej opozorjen. Progo sme prečkati šele, ko se prepriča, da se prehodu ne približuje vlak.

STA


Najbolj brano