V strmoglavljenem letalu pri Ajdovščini domnevno tudi kovček z denarjem

V letalu ameriške registracije, ki je v četrtek strmoglavilo pri Ajdovščini, blizu regionalne ceste med naseljema Predmeja in Lokve, je bil tudi kovček, poln denarja, poroča nemška spletna stran n-tv.de, ki se sklicuje na časnik Bild. V nesreči so umrli štirje Nemci, med njimi tudi 38-letni ustanovitelj nemškega podjetja Unister Thomas Wagner.

V letalu, ki je v četrtek strmoglavilo pri Ajdovščini, naj  bil tudi 
kovček, poln denarja. V njem naj bi bilo do štiri milijone 
evrov. Foto: Leo Caharija
V letalu, ki je v četrtek strmoglavilo pri Ajdovščini, naj bil tudi kovček, poln denarja. V njem naj bi bilo do štiri milijone evrov. Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Nemški spletni milijonar naj bi imel med letom iz Benetk proti Leipzigu pri sebi kovček, poln denarja. Točnega zneska časnik Bild ne navaja, a šlo naj bi za do štiri milijone evrov. Za zdaj ni jasno, zakaj naj bi imel Thomas Wagner pri sebi toliko denarja.

V letalu sta bila poleg Wagnerja in pilota še 39- in 65-letna nemška državljana, kar je po navedbah slovenske policije razvidno iz dokumentov, ki so jih našli v letalu. Njuna uradna identiteta bo potrjena, ko bo končana sodna obdukcija.

Po poročanju Bilda naj bi šlo za Wagnerjevega partnerja v podjetju Unister, 39-letnega Oliverja Schillinga, ter 65-letnega bankirja.

Nemško podjetje Unister se ukvarja z internetnimi storitvami, Wagner pa je podjetje ustanovil še kot študent pri 23 letih. V nekaj letih je podjetje zraslo v enega največjih nemških posrednikov turističnih potovanj. Multimilijonar se je v javnosti pojavljal redko, nerad je dajal tudi intervjuje.

Vzrok nesreče uradno še ni znan, je pa 73-letni pilot pred strmoglavljenjem kontroli zračnega prometa javil težave z zaledenitvijo. Kmalu za tem so prejeli še klic na pomoč, nato je letalo izginilo z radarjev.

Razbitine letala naj bi danes odpeljali s kraja nesreče. V službi za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov so povedali, da jih bodo s pomočjo Slovenske vojske najverjetneje prepeljali v hangar na Brniku.

STA


Najbolj brano