V streljanju v lokalu v Vojvodini pet mrtvih in več kot 20 ranjenih

V kraju Žitište pri Zrenjaninu v Vojvodini je ponoči moški vdrl v lokal in začel streljati z avtomatskim orožjem. Ubil je pet ljudi, več kot 20 je po podatkih srbskega notranjega ministrstva ranjenih.

Fotografija je simbolična. Foto: Pp Koper
Fotografija je simbolična. Foto: Pp Koper

ZRENJANIN > Po navedbah srbske tiskovne agencije Tanjug je moški najprej ubil svojo ženo in njeno prijateljico, nato pa je streljal še naprej po osebah, ki so bile v lokalu. Policisti so moškega aretirali nedaleč od lokala.

Ženski sta bili takoj mrtvi, ostale tri žrtve pa so ranam podlegle v bolnišnici. Ranjenih je bilo več kot 20 ljudi, nekateri od njih pa so v kritičnem stanju.

Po poročanju medijev naj bi bil razlog za napad ljubosumje, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP se je moški v lokalu najprej sprl s svojo ženo, nato pa lokal zapustil in se vrnil z avtomatsko puško tipa kalašnikov.

Po navedbah srbskega notranjega ministra Nebojše Stefanovića, ki je obiskal kraj napada, napadalec za orožje ni imel ustreznih dovoljenj. “Vsi smo šokirani, da se je lahko zgodilo nekaj takšnega, glede na to, da je bil storilec umirjena oseba brez policijske kartoteke,” je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug dejal Stefanović.

Lastnik lokala Ljubomir Milinović je za Tanjug povedal, da so ga prebudili rafalni streli. Takoj je stekel v lokal, kjer ga je pričakal grozljiv prizor. “Bilo je grozno. Nekateri so kričali, kri je bila vsepovsod. Ranjene smo z avtomobili in kombiji takoj odpeljali v bolnišnico, kmalu so prispela tudi tri reševalna vozila,” je povedal Milinović.

Kot je izpostavil, ni nihče pričakoval česa tako strašnega. Tudi še ob začetku streljanja je večina mislila, da nekdo meče petarde. Dva od prisotnih sta strelca poskušala obvladati, je še povedal za Tanjug.

Lokal je v času napada gostil festival piščanca, zaradi česar je bilo v njem veliko gostov, je še poročal Tanjug.

Po navedbah AFP gre za tretji množični strelski napad v Srbiji, ki si že nekaj časa prizadeva zmanjšati količino nedovoljenega orožja v obtoku, v zadnjih letih. Lani je 55-letnik na poroki ubil šest ljudi, leta 2013 pa je 60-letni vojni veteran v najhujšem strelskem napadu v državi v zadnjih dveh desetletjih ubil 13 sovaščanov.

Še ena tragedija pa se je zgodila v petek zvečer v okolici Knjaževca. Moški je z nožem ubil soprogo, nato pa si poskušal soditi še sam, a so ga rešili in prepeljali v bolnišnico.

STA


Najbolj brano