V streljanju v Osijeku ubit znan hrvaški odvetnik

Med streljanjem v odvetniški pisarni v Osijeku sta davi umrli dve osebi, je sporočila tamkajšnja policija. Po poročanju medijev je bil ubit znani hrvaški odvetnik Vlatko Vidaković, napadalec pa naj bi nato storil samomor.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

ZAGREB > Do streljanja je prišlo okoli pol devete ure, ko naj bi napadalec vstopil v Vidakovićevo pisarno sredi Osijeka. Policija zaenkrat ni želela povedati več podrobnosti.

Po neuradnih podatkih naj bi policijo poklicala Vidakovićeva hčerka, ki je pred napadalcem pobegnila iz očetove pisarne.

Vidaković je na Hrvaškem znan tudi kot sodnik v dokumentarno-igrani nadaljevanki Sodišče, ki jo je predvajala komercialna televizija RTL.

Napadalec je verjetno njegov bivši klient in lastnik menjalnice Viktor Tolj, navaja novičarski portal index.hr.

Spominja, da je Tolj v neki drugi odvetniški pisarni leta 2007 ugrabil dve osebi ter grozil, da ju bo ubil, če ne bo dobil 18.500 evrov. Ko je dobil denar, je izpustil talca, a so ga potem prijeli. Na sodišču je povedal, da je zgolj zahteval, naj mu bivši odvetnik vrne domnevni dolg.

Bil je obsojen na tri leta zapora. Tako kratko zaporno kazen naj bi dobil, ker je bil 90-odstotni vojni invalid in je trpel zaradi posttramvatskega stresnega sindroma. Njegov odvetnik v tem primeru je bil Vidaković.

STA


Najbolj brano