V spalnici sta imela laboratorij za mamila

Spalnico svojega stanovanja sta spremenila v pravi laboratorij za mamila, v katerem sta pripravljala odmerke, ki sta jih nato prodajala odvisnikom v Tržiču in Ronkah. Zato sta bila mlada razpečevalca - dekle in njen fant - skupaj s svojim 40-letnim pajdašem aretirana v policijski akciji, ki so jo kriminalisti in policisti urada za nadzor tržiškega komisariata izvedli 6. maja v Tržiču, piše Primorski dnevnik.

Spalnico svojega stanovanja sta 20-letnika spremenila v 
pravi laboratorij za mamila, v katerem sta pripravljala odmerke, ki sta jih nato prodajala odvisnikom v Tržiču in 
Ronkah.
Spalnico svojega stanovanja sta 20-letnika spremenila v pravi laboratorij za mamila, v katerem sta pripravljala odmerke, ki sta jih nato prodajala odvisnikom v Tržiču in Ronkah. 

TRŽIČ > Obseg prodaje heroina v Tržiču je dobival že zaskrbljujoče razsežnosti, po številnih aretacijah pa je policiji uspelo pojav zelo omiliti, je povedal vodja tržiškega policijskega komisariata Andrea Locati na novinarski konferenci. In prav odsotnost aretiranih razpečevalcev sta izkoristila dvajsetletna italijanska državljana z bivališčem v Ronkah ter njun 40-letni pajdaš, ki jih je policija aretirala v sredo zaradi posedovanja mamil z namenom razpečevanja. Policisti so jim skupno zasegli skoraj 200 gramov heroina, več tablet ekstazija, tehtnico in druge pripomočke za pripravljanje odmerkov. Če bi razpečevalci zaseženi drogi dodali primesi in jo prodali, bi zaslužili med 10.000 in 15.000 evrov, dodaja časnik.

V sredo zvečer so tržiški preiskovalci trojico razpečevalcev opazili v Ronkah. Ko se je razšla, je mladi par sedel v avtomobil znamke opel corsa, 40-letnik pa v fiat punto. Z avtomobiloma so se odpravili proti tržiški mestni četrti Pancan, kjer so razpečevalci po ugotovitvah preiskovalcev prodajali največ mamila.

Dekle in mladeniča, ki sta očitno imela nalogo, da 40-letnika opozorita na morebitno prisotnost sil javnega reda, so policisti ustavili v Ulici Cosulich. Ko je to videl njun pajdaš, je takoj zavil v stransko ulico in skušal pobegniti, patrulja pa se je podala za njim. Zasledovanje se je zaključilo med ulicama Pisani in Gorizia: moškega so aretirali in zasegli 40 gramov heroina, ki ga je imel pri sebi. Nato so policisti opravili še hišno preiskavo pri mladem paru, med katero so v spalnici našli 150 gramov heroina, gotovino, več tablet in pripomočke za pripravo odmerkov. “Izvor mamila še preučujemo, saj je različno od tistega, ki ga navadno prodajajo v teh krajih. Tudi količina je nenavadna, saj tukajšnji razpečevalci običajno izkoriščajo bližino Slovenije in sproti kupujejo manjše količine droge,” je še povedal Locati.

NR


Najbolj brano