V sodih je bila zelena rastlina

Novogoriški policisti so 7. oktobra v Podsabotinu pri izvajanju rednih nalog ustavili 28-letnega voznika avtomobila, v njegovem vozilu je bil tudi 31-letni sopotnik, oba z Gorenjske. Pripeljala sta iz smeri Goriških Brd proti Solkanu.

 Foto: Gpu
Foto: Gpu

NOVA GORICA > Policisti so vozniku v postopku odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so policisti vozniku odredili strokovni pregled, prav tako mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Prav tako je bilo v postopku tudi ugotovljeno, da sta bila v vozilu dva 60-litrska plastična soda, v katerih je bilo več kilogramov zelene rastline, policisti so posumili, da gre za konopljo.

Rastlino so policisti zasegli in poslali v nadaljnjo analizo. Če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo kriminalisti 31-letnega moškega kazensko ovadili zaradi suma proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Policisti so zoper 28-letnega voznika osebnega vozila podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi več kršitev prometne zakonodaje.

Spletno uredništvo


Najbolj brano