V slabi uri tri nesreče

Včeraj zjutraj so se v slabi uri na cestah v Istri in na Krasu zgodile tri prometne nesreče, ki na srečo niso terjale hujših poškodb.

Pri Ponikvah  je  voznica z avtom zapeljala na nasprotni pas in 
trčila v drugo vozilo. Foto: Zgrs Sežana
Pri Ponikvah je voznica z avtom zapeljala na nasprotni pas in trčila v drugo vozilo. Foto: Zgrs Sežana

ISTRA, KRAS > Najprej je nekaj minut po osmi uri zjutraj počilo v Ankaranu, na Jadranski cesti, pri odcepu za Sv. Katarino. Z avtomobiloma sta trčila 78-letni voznik iz Lucije in 41-letni voznik iz Pobegov. Starejši voznik je po nesreči ostal ukleščen v avtomobilu, iz katerega so mu s tehničnim posegom pomagali koprski poklicni gasilci, nato pa so ga pregledali še reševalci, ki pa so ugotovili, da se v nesreči ni poškodoval. Cesta je bila najprej nekaj časa zaprta, nato so promet sprostili izmenično po enem voznem pasu, povsem pa so ga sprostili šele okoli 9.30. Policisti so vozniku iz Lucije, ki je z izsiljevanjem povzročil nesrečo, izdali plačilni nalog.

Ob 8.30 je nesrečo na Markovcu, na Kvedrovi cesti v bližini tamkajšnje cerkve, povzročil 35-letni voznik, doma s Plavij. Na spolzki cesti je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad avtomobilom in z njim trčil v drog javne razsvetljave. Reševalci so oskrbeli njegovo 35-letno sopotnico, ki so jo nato odpeljali v izolsko bolnišnico. Gasilci koprske gasilske brigade so vozilo “ločili” od droga, voznika pa so policisti oglobili.

Slabe četrt ure po nesreči na Markovcu sta avtomobila trčila tudi v naselju Ponikve na Krasu. Ob 8.45 je 30-letna voznica iz Dominikanske republike, ki je prijavljena v Ljubljani, v ovinku zapeljala na nasprotni vozni pas in s prednjim delom trčila v avto, s katerim se je pripeljal 42-letni voznik iz okolice Vrhnike. V nesreči sta se poškodovali voznica in njena 34-letna sopotnica, prav tako tujka. Sežanski reševalci so obe odpeljali na pregled v izolsko bolnišnico. Posredovali so tudi sežanski poklicni gasilci, ki so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu

. SP


Najbolj brano