V prometni nesreči v Komendi umrl 18-letni voznik

Na Glavarjevi cesti v Komendi se je ponoči okrog 3.15 zgodila prometna nesreča, v kateri je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti umrl 18-letni voznik osebnega avtomobila. V vozilu sta bila še dva sopotnika, od katerih je eden huje poškodovan.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

KOMENDA > Do nesreče je prišlo, ko je voznik na poti skozi Komendo proti Mostam pripeljal iz desnega nepreglednega ovinka v levi ovinek, kjer je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom. Zapeljal je na bankino, pri čemer se je vozilo obrnilo in trčilo v betonsko ograjo ter odbilo na vozišče, so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Med trčenjem v ograjo sta dve osebi padli iz vozila ter obležali na vozišču. Voznik je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl, 18-letni sopotnik pa je utrpel hude telesne poškodbe. Tretja oseba, 20-letni sopotnik, po podatkih policije ni poškodovana.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurna preiskovalna sodnica in državni tožilec, cesta je bila v času ogleda in odpravljanja posledic zaprta. Promet so sprostili okrog 7.45. Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin prometne nesreče, o ugotovitvah bodo obvestili tudi tožilstvo.

STA


Najbolj brano