V prometni nesreči ugasnilo življenje 65-letnega motorista

Policiste so danes nekaj pred 17. uro obvestili o prometni nesreči, v kateri je umrl 65-letni motorist. Do nesreče je prišlo v neposredni bližini bencinskega servisa, kjer je voznik osebnega vozila izsilil prednost motoristu. Ta je kljub hitremu nudenju zdravniške pomoči podlegel poškodbam že na kraju nesreče, so sporočili s PU Celje.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

CELJE, VELENJE > Na Policijski upravi (PU) Celje so še zapisali, da je motorist vozil iz smeri Celja proti Velenju. V bližini bencinskega servisa pa mu je nasproti pripeljal 48-letni voznik osebnega vozila, ki je zavijal v levo na parkirišče ob bencinskem servisu, pri tem pa motoristu izsilil prednost.

Iz Splošne bolnišnice Celje pa so policiste obvestili, da je zaradi posledic prometne nesreče, ki se je zgodila 2. julija v Kasazah, umrl 57-letni kolesar, ki je sam padel po vozišču. Letos je tako v prometnih nesrečah na območju PU Celje umrlo 12 ljudi, lani v enakem obdobju pa devet.

Če se bo letošnji črni statistični trend žrtev prometnih nesreč nadaljeval, se bo prvič po letu 2011 prekinilo občutno zmanjševanje števila mrtvih na slovenskih cestah. Lani v tem času je namreč policija naštela 50 žrtev, letos pa že 64.

Vse udeležence cestnega prometa policisti ponovno pozivajo, naj bodo v prometu previdni in strpni.

Policija pa medtem še naprej išče 50-letnega voznika tovornega vozila s cisterno, ki je bil vpleten v ponedeljkovo hudo prometno nesrečo na primorski avtocesti med Lomom in Uncem proti Kopru. Pozivajo ga, naj se jim oglasi, saj mu bodo nudili pomoč in z njegovo pomočjo skušali ugotoviti še precej nejasne okoliščine nesreče, ki je bila usodna za štiri romunske državljane.

STA


Najbolj brano