Prikolica jim je presekala pot

Danes okoli 12.50 se je na regionalni cesti Idrija - Godovič, tik pred izstopom iz Idrije, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl voznik kombija. S tovornega vozila se je iz še nepojasnjenih razlogov odpela prikolica in pomendrala kombi, s katerim se je iz nasprotne smeri peljal voznik iz Logatca. Prikolica je nato trčila še v avto, v katerem sta se huje poškodovala voznica in njen sopotnik, doma iz Istre. V zadnjih dneh je to že druga smrtna nesreča na severnem Primorskem.

 Polpriklopniku se je na cesti Idrija-Godovič odpel priklopnik, 
ki se je sam zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Foto: Saša Dragoš
Polpriklopniku se je na cesti Idrija-Godovič odpel priklopnik, ki se je sam zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > Letos prva prometna nesreča s smrtnim izidom na območju občine in šesta na območju novogoriške policijske uprave se je ob 12.51 zgodila na regionalni cesti Idrija-Godovič, na blagem ovinku med Mlinotestovo Pekarno in Podrotejo. Še nepojasnjen odklop polpriklopne prikolice tovornega vozila je bil usoden za voznika povsem uničenega kombija.

Prikolica tovornega vozila, ki ga je iz Idrije proti Godoviču vozil voznik z Gorenjske, se je zapeljala na nasprotno vozišče in pod seboj dobesedno pomendrala manjši kombi znamke citroen. V njem je izgubil življenje 30-letni voznik iz Logatca, ki je pravilno vozil proti Idriji. Čeprav so bili številni zdravstveni reševalci, zdravnici in kar 18 gasilcev PGD Idrija na kraju nesreče že nekaj minut po tragičnem dogodku, se je življenje mladega voznika v razbitinah končalo prej in mu ni bilo več pomoči.

Prikolica je nato trčila še v mazdo, s katero se je pravilno v svoji smeri pripeljala 36-letna voznica iz Kopra. V nesreči se je hudo poškodovala, prav tako njen 22-letni sopotnik, tudi iz Kopra. Po posredovanju gasilcev sta ju zdravnici oskrbeli, s helikopterjema pa so ju nato prepeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Voznik tovornega vozila - šlo naj bi za 22-letnega državljana BiH, ki živi v okolici Jesenic - je bil po tragediji v hudem šoku. V trenutku zbranosti pa je povedal, da ne more ugibati, zakaj se je prikolica odklopila.

Tri ure po dogodku so nam policisti, ki so na kraju še preiskovali razloge za odklop prikolice in tragedijo nič krivih, potrdili, da vzroka še niso našli in da ga v tako kratkem času niti niso mogli najti.

Promet do Idrije in iz nje je za dobri dve uri obstal. Potem pa so za ujete (tovorna vozila, ki na ozkem cestišču med Idrijco oziroma Zalo in hribom niti ne bi mogla obrniti, lahko bi uporabila le več kot sto kilometrov dolg obvoz čez Novo Gorico) uredili enosmerni promet.

Smrt mladega voznika je že šesta letošnja smrtna žrtev na območju novogoriške policijske uprave. V zadnjih dneh sta tako na severnem Primorskem ugasnili dve življenji, v soboto zvečer je na Ajdovskem umrl traktorist iz Ustij. Policisti so marca obravnavali še nesrečo, v kateri je pri Kal Koritnici umrl 60-letni voznik iz Ljubljane, a je obdukcija pokazala, da so bile za smrt krive zdravstvene težave, zato njegovega primera ne štejejo med smrtne nesreče. SD


Najbolj brano