V pripor zaradi strelov

Včeraj popoldne je preiskovalna sodnica po skoraj treh urah zasliševanja osumljenca za nedeljsko streljanje v Kopru poslala v pripor. Tak ukrep je predlagalo tožilstvo. 25-letni Hrpeljec dejanja menda ni priznal. Ker naj bi streljal na mladeniča in njegovo sopotnico naj bi mu očitali dva poskusa uboja.

V ponedeljek so kriminalisti ob hitri cesti v kopru iskali sledi 
streljanja.  Foto: Danijel Cek
V ponedeljek so kriminalisti ob hitri cesti v kopru iskali sledi streljanja.  Foto: Danijel Cek

KOPER > Včeraj popoldne se je na koprskem okrožnem sodišču končalo zaslišanje 25-letnega Ž. Č. iz Hrpelj, ki so ga kriminalisti ovadili zaradi poskusa uboja. V nedeljo ob desetih zvečer naj bi na hitri cesti v Kopru s pištolo streljal na Novogoričana S. P. in dekle, ki je bilo v avtu z njim. K sreči ne enega ne drugega krogle niso zadele, so pa zadele avto Novogoričana. Ta je bežal vse do Nove Gorice, kjer je dobro uro po dogodku prijavil napad.

Hrpeljec in Novogoričan naj bi se poznala in se družila, saj naj bi Hrpeljec Novogoričanu pred časom posodil športni avto. Ta naj bi imel z njim nesrečo. Ker je vozil pijan, je zavarovalnica zavrnila izplačilo škode. Novogoričan naj bi tako Hrpeljcu razbil avto, zaradi česar naj bi Hrpeljec terjal plačilo škode. Ker se očitno nista dogovorila, je spor minulo nedeljo prerasel v strelski obračun.

Na hitri cesti v Kopru naj bi Hrpeljec s pištolo nekajkrat ustrelil proti Novogoričanu. Zadel naj bi njegov avto. Kriminalisti so v ponedeljek prečesavali južni rob hitre ceste od Semedele do Bivja, vendar po naših podatkih niso našli sledi streljanja. Iskali naj bi predvsem tulce nabojev.

Že v ponedeljek zvečer naj bi policisti prijeli Ž. Č. in ga pridržali, v torek pa na njegovem domu v Hrpeljah opravili hišno preiskavo. Včeraj zgodaj popoldne so ga pripeljali na zaslišanje h koprski preiskovalni sodnici, ki je na predlog tožilstva zanj odredila pripor. Tožilstvo naj bi menda že napovedalo, da bodo predlagali uvedbo preiskave zaradi dveh poskusov uboja. Osumljeni dejanja menda ni priznal, potrdil pa naj bi, da sta se z Novogoričanom res zapletla v spor zaradi avta. DC


Najbolj brano